U bent hier:

Velt open tuindagen

De stad Mortsel zal een nieuw park aanleggen in het centrum tussen de Lusthovenlaan en de Edegemse straat. De fusie van gemeentescholen tot één gloednieuwe Parkschool, kan dan pas haar naam eer aandoen.
Eén van de fusiescholen, de oude Guido Gezelleschool, brengt een traditie mee van moestuinieren en dieren verzorgen met hun leerlingen.
Gelukkig voorziet de stad een behoorlijke ruimte om met dit leerrijke project te kunnen doorgaan.
In het kader van een Brede School is een samenwerkingsverband opgezet tussen buurtbewoners, leerkrachten, leerlingen en hun ouders. Het valt nu ook onder de initiatieven van samentuinen.
Er zal een nieuwe tuin verrijzen met bakken voor groenten in een wisselsysteem, een akkertje met voedergewassen voor de dieren, een mini boomgaard met wat fruit, een kruidentuin, een serre, compostwerking, enz.
Leerkrachten en kinderen tussen 6 en 12 jaar gaan aan de slag met zaaien, planten, oogsten en verwerken. Uiteraard wordt er al doende veel geleerd. Composteren, voorzaaien in de serre, uitdunnen, uitplanten, noem maar op.
Naast de tuin krijgen de dieren nieuwe hokken en weides. Zo kunnen we een kring maken wat het telen van voedergewassen en het composteren van de mest betreft.
Op het terrein is er een bio-klas voorzien,in hetzelfde gebouw als de stallen. Een ruimte waar les kan worden gegeven maar ook materialen en gereedschappen worden bewaard.
Meester Hans Keuleers, die halftijds aangesteld is om dit project alle kansen te geven, trekt de kar. Toch kan een school dit moeilijk alleen realiseren. De dieren zeker, maar ook de gewassen, hebben een permanente aandacht nodig. Avonden, weekends, schoolvakanties, … de natuur gaat gewoon zijn gang. Daarom is het heel fijn dat dit project mee gedragen wordt door de buurt en ouders!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Parkschool
Lusthovenlaan z/n
2640 Mortsel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 3 juni 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie VELT (Vereniging voor Economisch Leven en Tuinieren)
Links