U bent hier:

Vegetarisch Wereldrestaurant

Het is klassiek en u bent het van ons gewoon. Wereldrestaurant Zemst biedt elk jaar het allerbeste eten tegen een superdemocratische prijs. Maar al even klassiek is dat Oxfam Werldwinkels Zemst vele honderden eters samenbrengt die weten wat ze eten en vooral waarom.
Wat heeft lekker eten en het klimaat in hemelsnaam met elkaar te maken? Nogal wat. De gevolgen van de klimaatverandering zullen het hardst aankomen bij de kleine boeren uit het Zuiden. Zij zijn afhankelijk van hun natuurlijke omgeving om te overleven. Dat is het cynisme ten top, want het zijn net de landbouwers die het minst bijdragen aan de opwarming van de aarde. Voldoende middelen voor aanpassing van kwetsbare groepen aan de klimaatverandering is één ding. Een drastische reductie van de uitstoot van broeikasgassen door industrielanden is een andere prioriteit. Van het ruim miljard mensen dat wereldwijd honger lijdt, is de overgrote meerderheid boer of boerin. En dat terwijl zij het voedsel produceren. Die boeren uit het Zuiden kunnen niet opboksen tegen de goedkope ingevoerde producten op hun plaatselijke markten. En wat wij uit het zuiden invoeren, is vaak bestemd voor veevoer. Zoals soja. De laatste jaren werd er in Brazilië alleen al 70 000 km² ontbost voor sojavlaktes. Dat is meer dan tweemaal de volledige oppervlakte van België die verdwenen is voor veeteelt en soja. Voedsel voor ons vee.
Daarom mag u zich samen met ons opwinden over het klimaat. Daarom mag u op zondag 31 maart – en liefst ook andere dagen – lekker vegetarisch eten. Iemand moet er mee beginnen. Smakelijk!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Ontmoetingscentrum Hofstade
Zemstsesteenweg
1981 Hofstade (Zemst)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 31 maart 2019
Reservaties
Organisatie Oxfam Wereldwinkel Zemst
Trefwoorden BewustUiT