Tot 6 mei 2021

Vegetarisch koken - Online basiscursus

Waar?

Online

2627 Schelle

Wanneer?

Prijs

Basistarief: Gratis

Over deze activiteit

Omschakelen naar meer plantaardig eten is niet alleen gunstig voor het milieu maar het heeft ook veel gezondheidsvoordelen. Een omschakeling moet wel doordacht gebeuren zodat er geen tekorten ontstaan. In de eerste les ontdek je hoe je een volwaardige vegetarische of zelfs vegane maaltijd op tafel tovert. In de tweede les gaan we dieper in op de plantaardige eiwitbronnen en in het bijzonder op de peulvruchten. Je kookt vanuit je eigen keuken onder begeleiding van Sigrid Dewaele van De Natuurkeuken. Zij is natuurvoedingsconsulent, vegetarische kok, herborist en kinder- en kookboekauteur. Een week voor de workshop plaatsvindt, ontvang je de ingrediëntenlijst. De online lessen gaan door op 29 april en 06 mei '21 en je schrijft je ineens in voor beide data. Deze workshop is in samenwerking met Avansa regio Antwerpen. Programma (voor beide lessen) : 19.00 - 19.30: check-in ZOOMKEUKEN. Meld je tijdig aan zodat eventuele technische problemen kunnen opgelost worden! We starten stipt. 19.30 - 20.30 uur: theorie vegetarische/vegane voeding van les 1 of les 2 20.30 - 20.40 uur: pauze en installatie in eigen keuken 20.40 - 22.15 uur: cookalong workshop Inhoud les 1: Tijdens de eerste les ontdek je hoe je een volwaardig vegetarisch of vegan menu samenstelt aan de hand van een handige tool, de VeggieWijzer, die ontworpen werd door De Natuurkeuken. Je leert welke de belangrijkste componenten zijn en waarop je dient te letten om geen tekorten te krijgen. De theorie wordt vervolgens omgezet in praktijk met een thuisopdracht en een cookalong workshop waarbij je een volwaardige vegetarische maaltijd in je eigen keuken bereidt, onder begeleiding van de docent. Inhoud les 2: In les 2 wordt de thuisopdracht van les 1 verbeterd. Daarna bespreken we de voor- en nadelen van plantaardige eiwitbronnen en gaan we dieper in op de eiwitbron peulvruchten. Wat is er zo bijzonder aan peulvruchten, welke soorten zijn er en hoe bereid je ze op de correcte manier? Na de theorie en de receptenbespreking trekken we onze keuken weer in voor de bereiding van een aantal gerechten met peulvruchten. OPGELET, belangrijke info : - Op voorhand inschrijven is verplicht.

In de kijker

6 zomerse familiefestivals om naar uit te kijken

Verder lezen 

6x op tocht zonder te wandelen of te fietsen

Verder lezen 

6x toegankelijk wandelen in het groen

Verder lezen 

6x concerten om de zomer te vieren

Verder lezen 

6 x theater in openlucht

Verder lezen 

9x avontuurlijk overnachten met kinderen

Verder lezen 

7 expo's voor fans van fotografie

Verder lezen 

Beleef de evolutie van de Belgische designcultuur

Verder lezen 

5 musea voor kleine dierenvrienden

Verder lezen 

7x met je hoofd in de wolken

Verder lezen 

9x wonderlijke machines ontdekken met kinderen

Verder lezen 

5 musea met een meeslepende audiogids

Verder lezen 

7 musea over harde werkers

Verder lezen 

Bewonder de beroepen van vroeger

Verder lezen 

7x fietsen langs kunst en architectuur

Verder lezen 

10 x kunst in openlucht voor kinderen

Verder lezen 

8x avontuurlijk wandelen met kinderen

Verder lezen 

7x erfgoed ontdekken

Verder lezen 

7 musea met een terras

Verder lezen