U bent hier:

Van Ransbeeck Band // try-out

Concert Folk en wereldmuziek

Ze is terug van weggeweest: Marieke Van Ransbeeck. Wie haar niet kent krijgt dé kans van haar/zijn leven om haar te leren kennen met haar eigen band...
Gedurende twee jaar heeft ze met de Nordic Master in Folk Music de doedelzak-vibes verspreid over heel Scandinavië. Ze verbleef namelijk telkens een half jaar in Zweden, Denemarken, Finland en Noorwegen. In deze landen studeerde ze dan aan de folkafdelingen van KMH in Stockholm, SDMK in Esbjerg, de Sibelius Academy in Helsinki en de Ole Bull Academy in Voss. Tijdens deze Noordelijke expeditie heeft ze talrijke muzikanten ontdekt.

Naast haar vaste groep Farandi is ze daarom gestart met een nieuw project de “Van Ransbeeck Band”. Hiervoor heeft ze enkele topmuzikanten verzameld die ze heeft leren kennen tijdens haar trip. Dit zijn Leija Lautamaja (o.a. Floating Sofa Quartet) uit Finland, Frederik Mensink en Villads Hoffman (o.a. Elmøe & Hoffmann) uit Denemarken en Mårten Hillbom (o.a. AXVY) uit Zweden.

Begin december komen al deze muzikanten samen in Vlaanderen, en resideren even in Muziekclub ’t Ey en er uiteraard ook een try-out concert zullen brengen. Verwacht u aan een totaalshow gehuld in feestelijke sferen en kleren! Op doedelzak, accordeon, citer-bouzouki, contrabas en percussie zullen zij muziek brengen die Marieke schreef tijdens het voorbije jaar. De composities zijn geïnspireerd op haar Scandinavisch avontuur en bevatten energieke slangpolska’s, badass scottisches, zwoele slowkes en zelfs een snufje popmuziek.

Wees alvast gewaarschuwd voor de hoge dansfactor: het zal onmogelijk zijn om stil te blijven staan bij dit jeugdige enthousiasme. Trek uw dansschoenen alvast aan!


Inkom leden € 5 / niet-leden € 8
Reserveer via de link hieronder of de reserveerknop bij het evenement op onze website www.tey.be/programmaoverzicht

dinsdag 3 december - 20u
Deuren open om 19u

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar 't Ey
Koutermolenstraat 6 B
9111 Belsele

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 3 december 2019
Prijs
Basistarief: 8,00 €; Lid van Muziekclub 't Ey: 5,00 €
€ 8,0
Reservaties
Organisatie Muziekclub 't Ey
Contact info@tey.be
03 772 11 93
Trefwoorden doedelzak, Vlaamse doedelzak, Scandinavische folk, Scandinavische folkmuziek, Akoestische muziek, dansmuziek