U bent hier:

Van Oud naar Nieuw Provinciehuis - volledig programma

Het Oost-Vlaamse provinciehuis heeft een bewogen geschiedenis achter de rug. Vandaag komen daar nog verschillende nieuwe hoofdstukken bij. Het gebouw werd dit jaar als monument beschermd en in de toekomst zal het ook de fakkel doorgeven aan een nieuw provinciehuis in de Leopoldskazerne.
PROGRAMMA

Vrij bezoek.
Tijdens Open Monumentendag kan je het provinciehuis in de Gouvernementstraat bezoeken tussen 10 en 18 uur. Je krijgt vrij toegang tot onder meer het binnenplein met fontein en de Banketzaal met de prachtige wandtapijten. Je kan ook in een tentoonstelling zien hoe het nieuwe provinciehuis in de Leopoldskazerne eruit zal zien.

Rondleidingen.
Ben je benieuwd naar meer? Volg dan een gegidste rondleiding 'achter' de schermen van het gebouw.
De eerste rondleiding is om 10 uur, de laatste is om 17 uur. Een rondleiding duurt ongeveer drie kwartier. Er start een rondleiding elk half uur. Maximaal 25 personen per rondleiding. Vertrekpunt: fontein binnenplein. Eerst aanmelden aan de balie wegens het maximum van 25 personen per rondleiding.

Kinderprogramma.
Het provinciehuis in Gent ontdekken op kindermaat? Dat kan! Kinderen oefenen de eeuwenoude techniek waarmee wandtapijten worden gemaakt. Ze gaan naar huis met een eenvoudig weefwerkje. Bouwen ze liever? Dan ontwerpen ze hun eigen provinciehuis met blokken. Of ze maken een levend schilderij naar het model van een kunstwerk in het provinciehuis.

ON(t)ROEREND ERFGOED. Een preview van een interactieve muzikale voorstelling rond onroerend erfgoed.
Wat is on(t)roerend erfgoed? Een deur uit hout en een muur uit steen? Natuursteen of baksteen? Eik of beuk? Hoe zit een gebouw in elkaar? Kan je daar muzikaal mee aan de slag? Op een dak kom je verschillende metalen tegen. Hoe klinkt lood? Hoe speel je op kalkmortel? Wat vertelt de geschiedenis ons? Zijn alle gebouwen voor altijd?
Fijnbesnaard & Compagnie geeft een antwoord op al die vragen in ON(t)ROEREND ERFGOED, een interactieve voorstelling waarin een breed publiek van kinderen en/of volwassenen op een speelse manier voorgesteld wordt aan de term erfgoed, de ons omringende werkelijkheid en onroerend erfgoed in het bijzonder.
Voorstellingen om 11, 12, 14, 15, 16 en 17 uur. Duur: ongeveer 20 minuten. De voorstellingen vinden plaats in de hoekzaal op het gelijkvloers.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Provinciehuis
Gouvernementstraat 1
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 8 september 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Provincie Oost-Vlaanderen
Contact erfgoed@oost-vlaanderen.be
09 267 72 71
Trefwoorden owner-omd-2019, eerstedeelname-locatie-2019, beschermd monument, Open Monumentendag 2019, POV, OVGRAT