U bent hier:

Van missionaris tot stripheld: de beeldvorming van Pater De Smet

+1 punt

Tentoonstelling Erfgoed

Hoe wordt pater De Smet afgebeeld in strips, romans ...? Wat vertelt het standbeeld hier in Dendermonde? Hoe zit het met beelden van hem elders in de wereld? Hoe kijken we vandaag naar onze ‘Grote Zwartrok’?
Pater De Smet was als missionaris bij de Indianen van de Plains en het Colombia Plateau betrokken bij iconische vredesgesprekken. Hij zat zelfs tegenover de befaamde Chief Sitting Bull!

De Smet begreep al heel vroeg de kracht van het beeld en was ook een fondsenwerver en een meesterlijke marketeer. Hij schreef ontelbare brieven, bezocht alle geldschieters van Europa en wist zeer goed zichzelf en zijn zaak te verkopen.

Na zijn dood leefden zijn verhaal én zijn beeld verder. In deze tentoonstelling gaan we verder in op hoe Pater De Smet werd afgebeeld: in strips, romans, boeken,… Wat vertelt het standbeeld hier in Dendermonde ons, en hoe zit het met beelden van hem elders in de wereld? Hoe kijken we vandaag naar onze ‘Grote Zwartrok’?

De tentoonstelling i.s.m. het KADOC sluit aan op de grote tentoonstelling in het Caemersklooster in Gent.
--------------
Voor groepen kan het museum ook op sluitingsdagen geopend worden. Neem hiervoor contact op met de musea (musea@dendermonde.be of 052/21 30 18).

Een gegidste wandeling langs belangrijke plekken voor pater De Smet en in de tentoonstelling (2u) is mogelijk na reservatie bij de Dienst Toerisme (toerisme@dendermonde.be of 052/21 39 56).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Vleeshuismuseum
Grote Markt 32
9200 Dendermonde

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 13 februari 2016 tot 8 mei 2016
Prijs

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Stedelijke Musea Dendermonde
Contact musea@dendermonde.be
052/213018
Trefwoorden Indianen, pieter jan de smet, missionaris, De Grote Zwartrok, Native Americans, The Call of the Rockies, UiTPAS Dender

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS