U bent hier:

Valérian

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Galerij Champaka heeft het grote voorrecht een selectie -van de beste- platen voor te stellen uit verschillende albums van Ravian en Laureline, maar ook schitterende illustraties en sublieme inkleuringen van Evelyne Tranlé.
Toen Pierre Christin en Jean-Claude Mézières in 1967 de tijd-ruimte agenten Ravian en Laureline bedachten, creëerden ze simpelweg de maatstaf voor de Franse of zelfs Europese sciencefiction strip. Met uitgaven in een twintigtal talen inspireerde Ravian daarna een hoop stripauteurs, zonder regisseurs als Georges Lucas te rekenen, die uitgebreid uit die beeldenbank putte voor Star Wars. Album na album verzon Mézières een ongelooflijk bestiarium, ontwierp nooit geziene ruimteschepen, combineerde zijn beheersing van het zwart-wit met een uitbundig kleurgebruik. Maar vooral is elk van zijn originelen een schoolvoorbeeld van compositie waarin verleiding en leesbaarheid perfect samen gaan!

Info

Waar Champaka
Ernest Allardstraat 27
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 20 juni 2019 tot 13 juli 2019
Organisatie Champaka
Contact sablon@galeriechampaka.com
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.