U bent hier:

Valentijn in de bib met Leonard Cohen- VOLZET!

Wil je dit jaar Valentijn eens op een andere manier vieren? Kom dan op donderdagavond 15 februari 2018 naar Bibliotheek Canticleer voor een muzikale lezing rond ‘De demonen van Leonard Cohen‘. Er is live-muziek van Sophia Ammann en er worden onuitgegeven beelden van Leonard Cohen vertoond.
Wie is Leonard Cohen? Ook na zijn dood blijft de Canadese singer-songwriter erg populair. Toch blijft hij gehuld in mysterie: de gentleman met het onwankelbare aura heeft tegelijkertijd iets ondoorgrondelijks en ongrijpbaars.
In zijn werk maant Leonard Cohen ons geregeld aan ‘op te biechten’ wie we zijn en wat ons bezighoudt. Een leven lang is hij op zoek gegaan naar een plek waar hij zichzelf kon vinden. Maar bestaat die plek wel, en laat een veelzijdig kunstenaar als Leonard Cohen zich wel in één beeld vangen?
Literatuurwetenschapper, professor én Cohen-kenner FRANCIS MUS dook in alle beschikbare archieven, interviewde mensen uit de entourage van de “dark voice”, analyseerde zijn songteksten en ging op zoek naar de mens achter de bekendste singer-songwriter ter wereld. Het resultaat is een unieke kijk in de ziel van Leonard Cohen.
De lezing is gratis. We vragen wel om tot 3 dagen op voorhand in te schrijven. Info: 059 34 10 80 of bibliotheek@dehaan.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Canticleer
Grotestraat 10
8420 De Haan

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 15 februari 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Contact bibliotheek@dehaan.be
059/34.10.80.
Links