U bent hier:

Uniek paasconcert - Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze

Concert Klassieke muziek

Joseph Haydn schreef "De zeven laatste woorden" op vraag van de bisschop van het Spaanse Cadiz. De man wilde Goede Vrijdag opluisteren en hoe kon dat beter dan met prachtige passiemuziek? Dat moet een geslaagde missie geweest zijn, destijds.
"De zeven laatste woorden" is gebaseerd op de berechting en de kruisiging van Jezus Christus. Het werk bestaat uit negen instrumentale langzame delen, waarvan twee inleidingen, zeven adagio’s en een presto, onderbroken door de zeven kruiswoorden. Eenvoud, deemoed en soberheid mogen dan primeren, de stemmingsvolle aanhoudende emotionaliteit is zonder gelijke.

Deze prachtige klassieke muziek krijgt een extra dimensie omdat ze wordt uitgevoerd door de Wiener Polyphoniker: het eerste Europese orkest dat jongeren – al dan niet met een migratieachtergrond – uit de hele wereld samenbrengt. Hen verbindt in de muziek, over alle mogelijke culturen heen. Qua positief integratiebeeld kan dat tellen. Dat ook díe boodschap moge doorklinken, wanneer De zeven laatste woorden zich straks behaaglijk nestelt in uw oor.

In kader van stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Onze-Lieve-Vrouw Van Leliëndaalkerk
Bruul zn
2800 Mechelen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 2 april 2017
Prijs
Basistarief: € 25.00; Basistarief: € 25,00; Jongeren -26J: € 12
€ 25,0
Reservaties Bestel tickets Bestel tickets
Organisatie Oostenrijkvereniging Servus
Trefwoorden Servus, wijk__centrum, Wiener Polyphoniker, Jugend Integrationsorchester, OP.RECHT