U bent hier:

UITGESTELD The crazy world of Randy Newman in 25 songs - Marc Van Renne

THE CRAZY WORLD OF RANDY NEWMAN IN 25 SONGS


Marc Van Renne (Gent, 1956)

Textielingenieur en singer-songwriter, twee aparte werelden, maar beide met veel passie bewandelend. Ik schreef destijds voor het Laarnse kinderkoor Lierum Laarum tekst en muziek voor een aantal musicals (“Het Land van Of” , “In de Muze”, …) Na een live-cd, opgenomen hier in “ ‘d Oude Wasserij”, volgde in 2011 met onze band Amazing Bear een 1ste studio-album met uitsluitend eigen materiaal, en heel wat songs kregen veel airplay op Radio 2; “Minor Stories” werd er zelfs album van de week. Een 2de album is nu uit: “For the Night”, met hierop terug Wetteraars Freddy Couché en Joris Holderbeke ,en de sinds 40 jaar compagnon de route Olivier Teirlynck.

De Madammen noemden me de Vlaamse Randy Newman en, al kopieer ik hem niet en sta ik mijlenver van hem verwijderd, die man heeft me wel degelijk beïnvloed, net als vele andere grote Joden: mijn obsessie voor Dylan, mijn bewondering voor Einstein, Cohen, Aaron Copland, Presley, en ja, dus niet in het minst, Randy Newman.

Zijn melodielijnen zijn schitterend, zijn pen is nu eens gedrenkt in een hartverscheurende tot vertederende beeldspraak, maar dan ook heel dikwijls gedrenkt in het vitriool van bijtende satire en dikwijls verkeerd begrepen sarcasme.

Graag breng ik u ‘The Crazy World of Randy Newman in 25 songs’

Marc Van Renne Laarne

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De CORRIDOR cultuurcentrum Olmenlaan1 Wetteren
Olmenlaan,1
9230 Wetteren

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 28 februari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 10,00 €; vvk: 8,00 €
€ 10,0
Reservaties
Organisatie De Corridor