Uitgelezen: literatuurprogramma van Voo?uit, voor en door lezers

De langverwachte opvolger van Lize Spits absolute bestseller en een door wetenschappers en Netflix bejubelde politieke scifi-dystopie: deze twee totaal uiteenlopende auteurs krijgen de vaste panelleden - Jos Geysels, Fien Sabbe en Anna Luyten - en radiostemmen-boekenfanaten Wim Oosterlinck en Tom De Cock voor de kiezen. Annelies Verbeke komt haar nieuwe verhalenbundel voorstellen. En Kapinga Gysels warme stemgeluid wekt Amy Winehouse terug tot leven.

Wim Oosterlinck ademt niet alleen radio maar evenzeer boeken. Hij was te horen op o.a. StuBru, Radio 2 en Q Music, maar is ook de drijvende kracht achter de literaire podcast ‘Drie Boeken’. Boekenliefhebber, radio- en tv-maker Tom De Cock ontving als alternatief voor de Boekenbeurs talloze grote namen uit de Vlaamse en internationale literaire wereld tijdens de Boekenmarathon. En Annelies Verbeke vervlecht in haar nieuwe verhalenbundel ‘Treinen en kamers’ 4200 jaar literatuur uit de hele wereld. Ze koos vijftien klassieke meesterwerken van vóór 1900, en schreef op elk ervan een reactie in de vorm van een verhaal.

Kapinga Gysel (Zita Swoon, Radio Candip) kruipt tijdens deze Uitgelezen onder het vel van Amy Winehouse. Samen met componist en pianist Yves Meerschaert, de man achter het 22-koppige Room13Orchestra, brengt ze de legendarische plaat ‘Back to Black’ live tot leven.

Dit event wordt uitgezonden op Podium 19, een nieuw en gratis cultuurkanaal. Je kan op Podium 19 terecht voor virtuele voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse cultuurhuizen. Podium 19 is te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx (kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonië), kanaal 99 van Telenet TV, kanaal 20 van Orange TV en uitgesteld via VRT NU. Meer info op www.podium19.be.

Over deze uitzending

Wanneer?

Van April 12, 2021 tot May 4, 2021

Waar kijken?

De live feed voor deze uitzending is niet meer beschikbaar.
U kunt deze uitzending herbekijken via ons herbekijk aanbod.