U bent hier:

Uit met Félicienne

Begeleide uitstap of rondleiding Landbouw en platteland

De Meetjeslandse Gidsenvereniging en het Plattelandscentrum Meetjesland hebben een belevingswandeling uitgewerkt om het erfgoed van Oosteeklo voor te stellen. Geen gewone wandeling, maar een wandeling met een varken, Félicienne.
Vanwaar het varken en vanwaar haar naam? De inwonders van Oosteeklo worden wel eens smalend varkens genoemd. De naam van het varken verwijst naar de 19e eeuwse Belgische schilder Félicien Rops en naar één van zijn bekendste werken "La dame au cochon/Pornocrates". De dame die door Rops in beeld werd gebracht volgt blindelings het varken, het zinnebeeld van wellust. Aangezien ons varken vrouwelijk is, hebben we haar Félicienne genoemd.

We maken een tocht van 6,5 km door het heden en verleden van Oosteeklo, langs bos, bunkers, abdij, kasteel en brouwerij, en dat allemaal in het aangename gezelschap van Félicienne. De wandeling duurt 3,5 uur en onderweg geniet u van een hapje en een drankje.

U kan boeken voor groepen vanaf 15 personen. Reservatie is verplicht ten laatste 3 weken voor de activiteit. Naast de wandeling kunt u diezelfde dag ook een ander arrangement van het Plattelandscentrum Meetjesland uitproberen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Centrum Oosteeklo
Oosteeklo-Dorp
9968 Oosteeklo (Assenede)

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
  • Maandag - zondag van0:00tot0:00
Organisatie Plattelandscentrum Meetjesland vzw
Contact info@plattelandscentrum.be
+32 9 3797837
Trefwoorden POV