U bent hier:

U2 - The Joshua Tree Tour 2017

Concert Pop en rock

U2: The Joshua Tree Tour houdt op dinsdag 1 augustus halt in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. De ticketverkoop start op maandag 16 januari om 10u.
Alom geprezen is het album dat op 9 maart 1987 uitgebracht werd. Met hitsingles “With Or Without You”, “I Still Haven’t Found What I’m Looking For” en “Where The Streets Have No Name”, werd The Joshua Tree het allereerste #1 album in de VS voor U2. Ook in de rest van de wereld – waaronder ook Groot-Brittannië en Ierland – sierde het de top van de hitlijsten. Wereldwijd werden er meer dan 25 miljoen exemplaren van The Joshua Tree verkocht. Het album katapulteerde Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen Jr “van helden naar supersterren” (dixit Rolling Stone). Time Magazine plaatste U2 op de cover in april 1987 en riep hen uit tot “Rock’s Hottest Ticket”. Om aan de vraag naar concerttickets te kunnen voldoen evolueerde U2 van arena naar stadion shows. Het was een bepalend jaar voor de groep. Het zette hen op koers om één van de grootste en beste live-acts van vandaag te worden. Vele nu iconische momenten tekenen de maanden die volgen: de Grammy Award winnende muziekvideo voor “Where The Streets Have No Name”, opgenomen op het dak van een drankhandel in Los Angeles en goed voor een legendarische verkeersopstopping, het winnen van een BRIT Award en 2 Grammys – waaronder Album Of The Year. Inmiddels hebben ze al 22 Grammys in ontvangst mogen nemen. Het maakt U2 tot de meest gelauwerde rockgroep in de Grammy geschiedenis.

The Joshua Tree, het vijfde studio-album van U2 werd geproduceerd door Brian Eno en Daniel Lanois. Het artwork – dat de carrière van fotograaf en art director Anton Corbijn bestendigde – is van iconische aard. De opnames van The Joshua Tree vonden plaats in Dublin in de Windmill Lane Studios en in Danesmoate, het huis dat later de thuis werd van bassist Adam Clayton.

Deuren open: nog niet bekend

Read more at http://nl.livenation.be/show/925663/u2-the-joshua-tree-tour-2017/Brussels/2017-08-01/nl#RTycw22Zy2s1k68d.99

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Koning Boudewijnstadion
Marathonlaan 135
1020 Laken

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 1 augustus 2017
Organisatie Live Nation
Links
Trefwoorden Vivavlaanderen
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.