U bent hier:

Tussen de soep en de feiten #2 // Lang leve de vergrijzing

Flink gekruide lunchlezingen
Het is een mythe dat we langer moeten werken. Je verplicht mensen langer te werken in naam van groei waar zij uiteindelijk niets aan hebben. Omdat de levensverwachting stijgt, wordt het pensioensysteem onbetaalbaar en moeten we langer werken. Het klinkt onwrikbaar als een natuurwet, maar het klopt niet, stelt demograaf Patrick Deboosere (VUB) in zijn boek Lang leve de vergrijzing. ‘Dat doemdenken is misplaatst.’

Bekijk de introductie in 'De Afspraak'.

Tussen de soep en de feiten is...

Een expert schotelt een thema voor aan de hand van feiten, visie en achtergrond. Kort en krachtig, maar we serveren geen fastfood. We gaan dieper dan de vluchtige, oppervlakkige headlines die vandaag de norm zijn in vele hedendaagse media. Nadien kan je vragen stellen en in gesprek gaan. De thema's spelen in op de actualiteit en worden kort op voorhand aangekondigd. 
Voor iedereen die woont, werkt of studeert in Aalst. Er wordt ook een opname gemaakt voor wie liever op een ander tijdstip meevolgt.

Programma

24 sep: Daily Fake News
29 okt: Lang leve de vergrijzing
26 nov: Amerika na de verkiezingen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Cultuurcentrum De Werf
Molenstraat 51
9300 Aalst

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 29 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Cultuurcentrum De Werf - Aalst
Contact info@ccdewerf.be
053 72 38 11