U bent hier:

Trio Portici - Dvorak, Chopin en Rachmaninov

+1 punt

Concert Klassieke muziek

Damien Pardoen, Luc Tooten en Stéphane De May hebben hun naam ontleent aan Auber’s opera De Stomme van Portici. Je weet wel, de opera die aanleiding was tot de Belgische Opstand in 1830.
Stéphane De May is docent piano aan het Conservatorium van Rotterdam, Damien Pardoen is docent aan het Conservatoire Royal de Liège en Luc Tooten was eerste cellosolo van het Brussels Philharmonic, maar concentreert zich vandaag vooral op kamermuziek. Hun uitvoeringen worden geprezen om hun muzikaliteit, hun technische perfectie. Trio Portici speelt op prachtige instrumenten van Italiaanse meesters: een viool gebouwd door Francesco Rugieri uit 1694 en een cello door Allesandro Gagliano uit 1705.

Zij brengen drie werken die tot het meest geliefde kamermuziekrepertoire behoren. Stuk voor stuk romantische werken die knipogen naar hun volkscultuur en daardoor ook gezegend zijn met ontroerend zingende thema’s. Het wordt dus wel degelijk een avond met supergenot voor je oren met een uitbundige opeenstapeling van emoties.

PROGRAMMA

A. Dvořák: Pianotrio
Dumky nr. 4 in e klein,
op. 90
S. Rachmaninov:
Pianotrio Élégiaque
nr. 1 in g klein, op. 9
F. Chopin: Pianotrio in
g klein, op. 8

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Cultuurcentrum de Bogaard
Capucienessenstraat 8
3800 Sint-Truiden

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 23 januari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 16,00 €; -26: 10,00 €

€ 16,0

Kansentarief voor UiTPAS Haspengouw: € 3,2

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Cultuurcentrum de Bogaard
Contact uitbalie@sint-truiden.be
011 70 17 00

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS