U bent hier:

Triënnale Brugge 2018 | Liquid City – Vloeibare Stad

Van 5 mei tot 16 september zijn in de historische binnenstad van Brugge indrukwekkende installaties te zien. Hedendaagse kunstenaars en architecten tonen hun interpretatie van de vloeibare stad.
Triënnale Brugge 2018: Liquid City | Vloeibare Stad haakt in op het thema van 2015, waarbij werd nagedacht over de stad als een megapolis. Alleen gaat het nu nog een stapje verder: hoe flexibel, vloeibaar, weerbaar kan een historische stad als Brugge zijn in een tijd waarin niets nog zeker lijkt? De wereld verandert snel. Gevestigde gedachten en leefvormen staan onder druk. Wat brengt de toekomst?

Triënnale Brugge heeft internationale kunstenaars en architecten uitgenodigd om hierover na te denken. Velen zochten voor hun werk inspiratie in de rol van het vloeibare dat de stad letterlijk doorkruist en omringt. Het water, dat Brugge ooit zijn wereldfaam bezorgde, wordt een metafoor voor Liquid City. In de binnenstad worden vijftien kunstwerken, installaties en ontmoetingsplekken opgebouwd. Ze vormen een gastvrij parcours dat mensen op onverwachte plekken samenbrengt. Want net dat is een van de doelstellingen van Triënnale Brugge 2018: ontmoetingen genereren, mensen uitdagen om de kunstwerken niet alleen te bezichtigen, maar ook te beleven en deel uit te maken van het creatieve proces.

◆◆◆◆◆

Openingsuren: 24/7 te bezichtigen in de Brugse binnenstad
Installaties/tentoonstellingen toegankelijk van maandag tot zondag, incl. feestdagen van 12.00 u tot 18.00 u

WWW.TRIENNALEBRUGGE.BE ◆ @TRIENNALEBRUGGE ◆ #TRIBRU18

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Binnenstad Brugge
Binnenstad Brugge
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 5 mei 2018 tot 16 september 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Triënnale Brugge
Contact info@triennalebrugge.be
050 45 50 02
Links