U bent hier:

Trappistfeesten in Daknam

Markt of braderie Erfgoed

Op tweede Sinksen heeft voor de 41ste maal onze "kunst-en ambachtenmarkt" plaats. In de volksmond beter gekend als de Daknamse Trappistfeesten. Ons dorp wordt herschapen tot één open kunstatelier met als blikvangers: oude ambachten herleven. Kunst in al zijn vormen worden tentoongesteld. Natuurlijk omringt met: muziek, straatanimatie, barbecue, eetkraampjes en Westmalle van 't vat. Welkom en schol
Op Pinkstermaandag 20 mei staat Daknam op zijn kop van 10 tot 19 uur met onze
“ kunst-en ambachtenmarkt”.
Om 10u30 wordt de nieuwe Meiheer of Meidame onder begeleiding van “DIXIEBAND: MUSIC DREAM” naar ons dorpsplein gebracht. Om 11uur wordt de markt officieel geopend door onze plaatselijke champetter. In de namiddag, oude ambachten herleven, kunstenaar laten ons genieten van al hun kunnen. Dit jaar komen op uitnodiging “de Zeelse Vlegeldorsers”, een boerenambacht om nooit te vergeten.
Muziek voor groot en klein, jong en oud, met op de barbecue wei “ROOFTOOK” en “ONE OPINION” als coverbands, op het koerken van de oude jongensschool “AMBRAS” een leuke coverband uit het Gentse en op het dorpsplein “CHAPEAU NOIR”. Het Dweilorkest “GOE VALS EN UIT DE MOATE” trekt door de dorpsstraat. Voor de kleinsten onder de aanwezigen zal een springkasteel kinderen gelukkig maken en grimeren staat ook op het programma.
Als animatie voor groot en klein is er “ HET POETISCH KAPSALON”.
De hongerige spijzen en de dorstige laven is en blijft ook in Daknam een werk van barmhartigheid. Barbecue, frietjes, hot-dog, Daknamse bloedworst, hamburger, een boterham met kaas of kop, een heerlijke pannenkoek , een rijstpapje of een ijsje … het staat allemaal op het menu. En natuurlijk de Westmalle van ’t vat niet vergeten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar dorpskern Daknam
Daknam-dorp 00
9160 Daknam

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 20 mei 2013
Prijs gratis
Organisatie Reynaertkring Daknam vzw
Contact debockpatrick@gmail.com
Links
Trefwoorden Trappistfeesten, oude ambachten, Daknam, Reynaertkring