U bent hier:

Transpersoonlijk Leven - Bijeenkomst met Jan Kersschot

Cursus of workshop Zingeving, filosofie en religie

Hoe meer we vertrouwd geraken met non-dualiteit, hoe meer een aantal misverstanden en oude conditioneringen worden doorzien. Omdat de stemmen in ons hoofd veel stiller worden, ervaren we doorgaans een groter gevoel van vrede en innerlijke rust. Het ego verschijnt nog af en toe als een handig concept in het dagelijkse leven, maar het krijgt minder de kans om als een commandant de plak te zwaaien. En dat kan inderdaad bevrijdend werken. Minder ego, meer vrede.
Maar als dit beperkt blijft tot een louter mentaal inzicht kan het nog steeds wat koud aanvoelen. Er is een duidelijke helderheid en een diepgaand weten, maar er lijkt een fundamenteel menselijk aspect te ontbreken.

Een van de manieren waarop dat menselijke zich opnieuw kan ‘openbaren’ is dat we in onszelf een kern ontdekken die we beschrijven als het centrum van mededogen. Dit heeft niets te maken met bijvoorbeeld de liefde in persoonlijke relaties of met persoonlijke emoties. Het verwijst eerder naar een universele, onpersoonlijke liefde die niets of niemand uitsluit.

Het mentale inzicht blijft nog steeds bewaard, maar er is een dimensie aan toegevoegd. We herkennen dit Universele (het Wezenlijke) nu niet alleen in onszelf maar ook in de medemens. Het is één Ruimtelijkheid. Er ontstaat een spontaan mededogen, dikwijls gevolgd door een diepe tevredenheid (Ananda).

In transpersoonlijk leven worden het persoonlijke en het universele één. Non-dualiteit wordt niet alleen gezien en begrepen maar ook beleefd en doorvoeld. Minder ego, meer mededogen.

Tijdens deze bijeenkomst gaat Jan Kersschot dieper in op dit thema en is er uitgebreid ruimte voor vragen.

Meer info op ditmoment.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Sint-Lodewijkscollege Auditorium
Magdalenastraat 30
8200 Sint-Andries (Brugge)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 25,00 €
€ 25,0
Organisatie Dit Moment
Trefwoorden Advaita - non-dualiteit -, meditatie