U bent hier:

Trails & Grooves

Dansvoorstelling Moderne dans

Cassiel Gaube maakt creaties op het snijvlak tussen hedendaagse dans, hiphop en clubbing. In zijn solo 'Farmer Train Swirl-étude', een minutieuze oefening van beweging en danspassen, creëert hij een poëtische choreografie die vragen oproept rond de essentiële functie van beweging.
Deze voorstelling vervangt het eerder aangekondigde 'Trails & Grooves'

Cassiel Gaube maakt creaties op het snijvlak tussen hedendaagse dans, hiphop en clubbing. Hij duikt voornamelijk in de wereld van de house dance, een stijl die in de clubs van Chicago en New York in de vroege jaren tachtig ontstond. Cassiel Gaube stortte zich 2 jaar lang op het leren en inoefenen van house dance in de energieke clubscenes van Parijs en New York.

Met de solo 'Farmer Train Swirl-étude', die gestalte geeft aan het onderzoek dat hij op het gebied van straatdansen heeft uitgevoerd, gaat hij op zoek naar de organiserende principes ervan en de mogelijke wisselwerking met de actie van het wandelen.

Wandelen zit diep in ons neuromotorisch systeem verankerd. Het is een van de meest fundamentele manieren waarop we ons verhouden tot de wereld. In 'Farmer Train Swirl-étude' wordt beweging ingezet als het empathische bindmiddel tussen het lichaam van de toeschouwer en dat van de performer.

Het wandelen transformeert zich geleidelijk aan in complexe en muzikale voetpatronen, die de omvangrijke ‘stap’-woordenschat van house dance zichtbaar maken. 

 "Na de lange introductie in de taal en grammatica van house trekt Gaube nu alle improvisatieregisters open. Het is een opzwepend moment, dat langzaam uit fadet als ook de muziek wegsterft" - Pieter 't Jonck, pzazz


Cassiel Gaube (1994) is een Belgisch danser en choreograaf die in 2016 afstudeerde aan P.A.R.T.S. in Brussel. 

Creatie: Cassiel Gaube
Artistiek advies: Liza Baliasnaja, Theo Livesey, Manon Santkin
Productie: Hiros
Coproductie: Charleroi danse
Met de steun van: Vlaamse Gemeenschapscommissie, workspacebrussels, Kunstencentrum BUDA (Kortrijk), KAAP, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, De School van Gaasbeek
Met dank aan: Monastère de Clerlande

Info

Waar Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever
Wanneer

tot

Leeftijd 15+
Prijs
Basistarief: € 8,00; Abo10: € 8,00; Abo6: € 8,00; Abo10: € 8,00; Abo extra: € 8,00; 65+: € 8,00; -21/dagstudent: € 8,00; Basisprijs: € 8,00
€ 8,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Cultuurcentrum Strombeek
Links