U bent hier:

Torenmuseum

Tentoonstelling Erfgoed

Gespreid over twee verdiepingen kan je de evolutie van de Molse beiaard volgen: van het kleine beiaardje van 1928 tot de huidige concertbeiaard. Ook het procedé van het klokkengieten wordt aanschouwelijk voorgesteld.
Dit museum is ondergebracht in de toren van de St.-Pieter en Pauwelkerk. Bij onlusten was dit 15de eeuwse belfort een schuilplaats voor de omwonende burgers. De toren is 55 m hoog.
Het museum omvat 5 verdiepingen. Alle geëxposeerde voorwerpen en documenten hebben betrekking op de toren, kerk en beiaard. De kerkelijke kunst toont een schat aan gewaden, beelden, vaatwerk en schilderijen.
De huidige beiaard, gegoten in 1951 en uitgebreid in 1967, telt 49 klokken met een totaal gewicht van 16504kg. Rond de beiaard is er een loopbrug van waar een uniek panorama te bewonderen is.
Onder het 18e eeuwse dakgebinte van de spits wordt de geschiedenis van de toren geïllustreerd aan de hand van archiefstukken, fotos en tekeningen. Deze verdieping wordt ook gebruikt als ruimte voor thematentoonstellingen.

Graag reservatie op de dienst toerisme.
Het Torenmuseum is op wettelijke feestdagen gesloten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Sint-Pieter en Pauwelkerk
Markt
2400 Mol

Hoe geraak ik hier?

Prijs
Basistarief: 2,00 €; Jeugd t/m 12 jaar: 0,00 €; Groepen (op afspraak): 1,00 €
€ 2,0
Reservaties
Organisatie Archief - Kamer voor Heemkunde
Trefwoorden immaterieel erfgoed, erfgoedkerf, Bevestigd2020