U bent hier:

Toon wat ik zie, de wereld van vier gevluchte vrouwen in beeld

Tentoonstelling Fotografie

Over vrouwelijke vluchtelingen zien we maar bitter weinig in de media. Als er al iets verschijnt, komen voornamelijk stereotypes aan bod. De vrouwen worden afgeschilderd als kwetsbaar, zorgend en afhankelijk. Maar de werkelijkheid is kleurrijker, ingewikkelder en ook veel boeiender.
Die veelzijdigheid en nuance wordt in beeld gebracht in de fototentoonstelling ‘TOON WAT IK ZIE. De wereld van vier gevluchte vrouwen in beeld’.
De fototentoonstelling is het resultaat van een sociaal-artistiek project waaraan acht vrouwen deelnamen. Vier duo’s, telkens bestaande uit een gevluchte vrouw en een fotografe, leerden elkaar gaandeweg beter kennen. Dat werd vertaald in een reeks beelden.

De nadruk ligt niet op het verhaal achter de vluchteling of op de herkomst van de vrouwen, maar wel op wat ze zelf willen vertellen. Waar ze van houden, hoe de maatschappij op hen reageert, hun (hoge) opleiding enzovoort.

De tentoonstelling is een initiatief van vrouwenvereniging VIVA-SVV, in samenwerking met Globe Aroma. Met dank aan bon (Agentschap Inburgering en Integratie).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek Stekene
Stadionstraat 51
9190 Stekene

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 5 oktober 2017 tot 30 oktober 2017
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Bibliotheek Stekene
Contact bibliotheek@stekene.be
03 790 03 74
Links