U bent hier:

Toon wat ik zie, de wereld van vier gevluchte vrouwen in beeld

+1 punt

Tentoonstelling Fotografie

Over vrouwelijke vluchtelingen zien we maar bitter weinig in de media. Als er al iets verschijnt, komen voornamelijk stereotypes aan bod. De vrouwen worden afgeschilderd als kwetsbaar, zorgend en afhankelijk. Maar de werkelijkheid is kleurrijker, ingewikkelder en ook veel boeiender.
Die veelzijdigheid en nuance wordt in beeld gebracht in de fototentoonstelling ‘TOON WAT IK ZIE. De wereld van vier gevluchte vrouwen in beeld’.

De fototentoonstelling is het resultaat van een sociaal-artistiek project waaraan acht vrouwen deelnamen. Vier duo’s, telkens bestaande uit een gevluchte vrouw en een fotografe, leerden elkaar gaandeweg beter kennen. Dat werd vertaald in een reeks beelden.

De nadruk ligt niet op het verhaal achter de vluchteling of op de herkomst van de vrouwen, maar wel op wat ze zelf willen vertellen. Waar ze van houden, hoe de maatschappij op hen reageert, hun (hoge) opleiding enzovoort.

De tentoonstelling is een initiatief van vrouwenvereniging VIVA-SVV, in samenwerking met Globe Aroma. Met dank aan bon (Agentschap Inburgering en Integratie).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Openbare Bibliotheek Lede
Kerkevijverstraat 19A
9340 Lede

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Openbare Bibliotheek Lede
Contact 053/82 53 30
Trefwoorden UiTPAS Regio Aalst, IDKBibLede

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS