U bent hier:

Tondo / voorprogramma: Cadansky

Bezwerend, poëtisch en virtuoos folk-jazz-trio met in de rangen draailier-grootmeester Gilles Chabenat (Sting, I Muvrini, … ).
Een tondo is in de schilderkunst gekend als een cirkelvormig doek, een nieuwe uitdaging als het ware om zich los te trekken uit het strikte stramien van het traditioneel rechthoekig doek. Diezelfde cirkel vinden we terug in het wiel van de draailier, de schijfvormige strijkstok die de snaren doet zingen in hun eeuwenoude zinderende melodieën.

Tondo is in dit geval de ontmoeting tussen drie bevriende muzikanten, geïnspireerd door en met een passie voor twee verschillende stromingen: folkmuziek en hedendaagse kunst. Verschillend, met talrijke overeenkomsten, maar steeds stimulerend. De titel van hun debuut-cd, ‘L’adorable leurre’, spiegelt zich aan het werk van de Franse schilder Gérard Gasiorowski (1930- 1986), wiens kunst zich situeert in het vage gebied tussen illusie en realisme. Geïnspireerd door hem, gebruiken de mannen van Tondo hun instrumenten als kwasten waarmee ze laag voor laag geluidslandschappen schilderen op het doek van de stilte.

Gilles Chabenat: elektro-akoestische draailier
Maarten Decombel: gitaar
Fred Pouget: basklarinet

Voorprogramma: Cadansky
Cadansky brengt eigentijdse folk met hout, bourdons en snaren. Ze zijn geaard in tradities maar blijven er niet per se in steken.

Jeroen Vanesser: doedelzak, fluiten
Elsje Peeters: draailier, viool
Lander Frans: gitaar
Bert Appermont: accordeon, klarinet

Voor deze voorstelling geeft Gilles Chabenat ’s namiddags een initiatie draailier.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Cultuurhuis De Zeepziederij
Malta 11
3960 Bree

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 8 maart 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 10,00 €; Kassa: 13,00 €; Student: 8,00 €
€ 10,0
Reservaties
Organisatie CULTUURHUIS DE ZEEPZIEDERIJ
Trefwoorden folk, jazz