U bent hier:

To Heat By Melting - Petra Van Brabandt

Wat hebben Cabanels De geboorte van Venus, Kleins Anthropometrie en Kusama’s Self-Obliteration met elkaar gemeen? Filosoof Petra Van Brabandt herkent een ‘wet aesthetic’, waarbij vocht en natheid centraal staan.
Wat hebben Cabanels De geboorte van Venus, Kleins Anthropometrie en Kusama’s Self-Obliteration met elkaar gemeen? Wat verbindt Picasso’s Woman Peeing met Marlene Dumas’ aquarellen? Filosofe Petra Van Brabandt spreekt van wet aesthetics, waarbij fluïditeit en natheid centraal staan en die een sterke lichamelijke impact heeft. Hoe contrasterend ook met de seksistische en racistische traditie van het witte vrouwelijke naakt, deze natte esthetiek wordt niet zelden naast dit naakt ingezet voor zijn erotisch effect. Het is in pornografische queer-kunst dat deze esthetiek een meer politieke radicaliteit krijgt. Het viscerale, motorische en tactiele potentieel van wet aesthetics wordt dan ingezet voor een seks-positief én emanciperend project.

Info

Waar Kaaitheater
Sainctelettesquare 20
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 16 november 2018
Organisatie Kaaitheater
Contact info@kaaitheater.be
02-201.59.59
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS