U bent hier:

Tijdreiscongres - hartverwarmend theaterstuk door anderstaligen

‘Tijdreiscongres’ is een vrolijk en avondvullend toneelstuk gebracht door cursisten ‘Nederlands voor anderstaligen’ van cvo MIRAS. Op een internationaal congres over tijdreizen komen mensen van over de hele wereld bijeen. Ze verzeilen in absurde situaties. Het is het derde hartverwarmende theaterproject van vzw Celestial Mekaniks, in een originele regie van Sophie Cocheteux-Depraeter. Sophie realiseerde eerder twee theaterprojecten met anderstalige migranten, Ezelsbrug (2017) en Orakel (2018).
Vzw Celestial Mekaniks en het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS sloegen de handen in elkaar om 11 anderstalige nieuwkomers de kans te bieden om op een creatieve manier Nederlands te leren. Dit artistiek en educatief project wil de kennis van de Nederlandse taal, het integratieproces en het welbevinden van de anderstalige nieuwkomers bevorderen.

Het stuk wordt gebracht door anderstalige migranten van alle leeftijden met uiteenlopende beheersing van het Nederlands. Ze willen elk met hun eigen talent een divers publiek boeien en tonen tot wat ze in staat zijn. De tekst werd geschreven door Jeroen Theunissen, auteur van verschillende romans en theaterstukken bij professionele gezelschappen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Schouwburg Kortrijk
Schouwburgplein 14
8500 Kortrijk

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
tot
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Steunkaart: 12,00 €
€ 6,0
Reservaties
Organisatie cvo MIRAS