U bent hier:

Tijdelijk gesloten - Marc Sleen Museum

Tentoonstelling Strips

Het oeuvre van Marc Sleen, een icoon van de Belgische stripkunst, heeft sinds 19 juni 2009 een nieuwe thuis gekregen in de Zandstraat in Brussel, recht tegenover het Belgisch Stripcentrum. Marc Sleen (°1922) behoort tot de top van het Belgische stripverhaal.
In het unieke kader van een voormalige krantenredactie biedt het Marc Sleen Museum een overzicht van de talrijke facetten van het buitengewoon oeuvre van deze uitzonderlijke auteur. Het permanente deel omvat diverse tentoonstellingen over het leven en werk van Marc Sleen. Hoewel Sleens bekendste stripreeks vanzelfsprekend Nero is, komen ook de talrijke nevenreeksen als Oktaaf Keunink, De Lustige Kapoentjes en Piet Fluwijn en Bolleke uitgebreid aan bod. Ten slotte worden ook 3 themas uit zijn oeuvre verder uitgewerkt: safari, politieke cartoons en ronde van Frankrijk.

In een leeshoek kunnen de bezoekers niet alleen kennismaken met het werk van Marc Sleen in verschillende talen, maar kan ook secundaire literatuur geraadpleegd worden.

De Stichting beheert ook meer dan 15.000 originelen van Marc Sleen. Het hele jaar door wordt daarvan Museum een selectie voorgesteld in de Gallery van het Marc Sleen.

Info

Links
Waar HET MARC SLEEN MUSEUM
Zandstraat 33-35
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Contact visit@cbbd.be
+32 2 2191980
Trefwoorden ook voor kinderen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Tijdelijk gesloten - Marc Sleen Museum op UiTmetVlieg.be