U bent hier:

Tieneryoga

9 jaar

Cursus of workshop Persoon en relaties

TIENERYOGA
Waarom tieneryoga bij SCarabee ?
Yoga is goed voor lichaam en geest voor elke leeftijd. Zeker voor tieners is yoga een aanrader omdat ze via yoga technieken aangereikt krijgen om om te gaan met de specifieke zaken waarmee ze te maken hebben. Tieners veranderen op lichamelijk, geestelijk en emotioneel vlak. Ze voelen zich vaak onzeker over hun veranderend lichaam, kennen een enorme druk om erbij te horen, hebben drukke schema’s op school, thuis en in hun vrije tijd. Veel tieners voelen zich ook onzeker over hun toekomst.
Yoga kan hen helpen. Hun bijzondere situatie vraagt een bijzondere aanpak, anders dan de kinderyoga en de volwassenyoga.
Daarom heeft SCarabee een aanbod speciaal op maat van tieners: Tieneryoga. Tieneryoga brengt de 'tieners' in contact met zichzelf en hun lichaam en leert hen om rust te vinden in hun hectische levensfase.
Yoga op maat van tieners
De lessen tieneryoga van SCarabee zijn opgebouwd rond thema’s van de levensfase waarin tieners zich bevinden. Van daaruit ontwikkelen ze vaardigheden zoals rust, moed, geduld, kracht, zelfvertrouwen… De tieners leren hun emoties en gevoelens te benoemen en ermee omgaan. De tieners krijgen houdingen of ademhalingsoefeningen die ze kunnen gebruiken tijdens examenperiodes, moeilijk slapen, angsten…
De lessen tieneryoga zijn nog speels, met oefeningen per twee of in groep, en met ruimte voor creativiteit. We garanderen een mooi evenwicht tussen ontspanning en dynamiek. Tieners zijn vaak heel nieuwsgierig en willen het hoe en waarom kennen van bepaalde houdingen. Ook daar maken we in SCarabee tijd en ruimte voor.

Tieneryoga praktisch
Deze lessen tieneryoga worden in reeksen aangeboden. Telkens op de tweede en vierde woensdag van de maand om 16.30 u groepsles kinderyoga voor kinderen vanaf 9 jaar - naar hun eigen zeggen : "wij zijn toch ook al bijna 10 hé"

Aanmelden voor deelname aan tieneryoga in SCarabee :
via Doodle : https://doodle.com/poll/nz7vct3zbhiytg3k
Sensitive.care.scarabee@gmail.com
gsm.nr. 0497 46 11 85

Je kan op elk moment van het jaar instappen.
12 euro per les in een reeks van 5 lessen ; 15 euro voor drop-in
Yoga komt in aanmerking voor de tegemoetkoming Sport van de mutualiteit

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sensitive Care SCarabee, Martijn van Torhoutstraat 120 te 9700 Oudenaarde
Martijn van Torhoutstraat 120
9700 Ename (Oudenaarde)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 23 mei 2019 tot 24 september 2019
Leeftijd 9+
Prijs
Basistarief: 12,00 €
€ 12,0
Reservaties
Organisatie Sensitive Care SCarabee
Links
Trefwoorden yoga, tieneryoga, meditatie, aandacht mindfulness meditatie rust
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Tieneryoga op UiTmetVlieg.be