U bent hier:

Tien klimaatacties die werken

Lezing of congres Milieu en natuur

Want over klimaatoplossingen circuleren de wildste verhalen.
Zo hameren sommigen vooral op consuminderen, anderen focussen zich op technologische redmiddelen.
Is kernenergie, houtverbranding of een elektrische wagen nu goed of slecht voor het klimaat? Hoe breng je de klimaatkwestie ter sprake zonder als ‘groene’ te worden bestempeld?

‘Tien klimaatacties die werken’ vertrekt van de naakte feiten vrij van ideologie of politieke voorkeur en wetenschappelijk onderbouwd.

Het publiek wordt actief betrokken via vraagstelling en licht verteerbare oefeningen. Er wordt gebruik gemaakt van beeldmateriaal en videofragmenten. Het is de bedoeling om het ‘grote’ verhaal te vertellen doorspekt met anekdotes.

Bibliografie en recensies:
Pieter Boussemaere is docent geschiedenis en klimaat aan de Vives Hogeschool in Brugge en is al jaren een veelgevraagd spreker. In 2018 verscheen zijn recentste boek ‘Tien klimaatacties die werken’.

Hij schreef eerder ‘Eerste hulp bij klimaatverwarring’ en ‘Waarom de opwarming van de aarde veel meer is dan een milieuprobleem’ (Davidsfonds, 2015). In 2016 publiceerde hij de opmerkelijke resultaten van een enquête die peilde naar de klimaatkennis van Vlaamse leerkrachten in opleiding.

In 2012 verscheen ‘ De langste reis’ Op zoek naar het ontstaan van de mens (Davidsfonds, 2012).
www.pieterboussemaere.com
www.10klimaatacties.be
www.facebook.com/eerstehulpbijklimaatverwarring

Twee autoriteiten over Tien klimaatacties die werken

Jos Delbeke, gewezen directeur-generaal Klimaat bij de Europese Commissie

'Pieter Boussemaere slaagt erin om de complexiteit van de klimaatwijziging op een zeer begrijpelijke wijze uiteen te zetten. Tezelfdertijd zet hij de lezer aan tot zelf-reflectie en gerichte actie. Een absolute aanrader in tijden van fake news!'

Dr. Philippe Huybrechts, klimatoloog VUB, hoofdauteur bij het IPCC

'Dit boek gaat naar de essentie van het klimaatprobleem en toont hoe je als burger effectief kan bijdragen in de noodzakelijke overgang naar een koolstofneutrale samenleving. In een vlot en toegankelijk geschreven betoog worden haalbare tips aangereikt om voornamelijk het gebruik van fossiele brandstoffen drastisch af te bouwen. Een aanrader om op wetenschappelijk onderbouwde wijze de aard en de omvang van de klimaatproblematiek beter te begrijpen. De tijd dringt voor ingrijpende actie.'

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Ondernemerscentrum
Grachtstraat 13
8900 Ieper

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 22 mei 2019
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Regionaal Landschap Westhoek
Trefwoorden Landschap