U bent hier:

Tibetaanse ademhalingsyoga

We gaan hier leren werken met het subtiele lichaam of ook het energetische lichaam genoemd.
De gezondheid van ons subtiele lichaam is zeer belangrijk voor de gezondheid van ons fysieke lichaam en voor een gelukkige geest. Het subtiele lichaam bestaat uit 3 zaken nl. kanalen "tsa", wind energie "lung" en essentie druppel "Tigle".
We kijken bij deze yoga vorm meer naar het subtiele lichaam dan naar het gewone fysieke lichaam, dat bestaat uit vlees, beenderen, organen enz… Het hele lichaam is eigenlijk een kanaal opgebouwd uit vele bijkomende kanalen. Sommigen zijn zichtbaar en anderen niet. De kanalen of “tsa” zijn tunnels waardoor de subtiele wind “lung”( of beter bekend als prana of chi ) stroomt alsook bewustzijn. De kanalen kunnen geblokkeerd geraken, vernauwd, getwist of gebroken. Dit kan tot ziekte leiden en negatieve emoties. Als de wind correct en harmonieus stroomt dan brengt dit gezondheid, voorspoed en een klare geest. De oefeningen doen we met de adem ingehouden en leren de wind sturen in ons lichaam.Het is belangrijk dat we de adem trainen, want hoe ouder we worden hoe oppervlakkiger we beginnen te ademen. Door het beoefenen van deze ademhalingsyoga gaan we ons gezonder voelen, energieker en gelukkiger.We verkrijgen een rustige en klare geest met meer creativiteit.
Het is voor mij een hele eer dat ik van Tulku Lobsang Rinpoche de toestemming heb gekregen, om deze zeer heilzame techniek te mogen doorgeven.
Mee te brengen: matje en meditatiekussen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Sporthal De Ring - De kleine zaal
Ambachtslaan 7
2960 Brecht

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 15,00 €; 5 beurten kaart: 60,00 €; 10 beurten kaart: 100,00 €
€ 15,0
Contact sunyata@wisdom-sword.com
+32475355533
Trefwoorden yoga, meditatie, brecht, sportbrecht, sportiefbrecht