U bent hier:

Thomas Ryckewaert - Move 37

+1 punt

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

De mens speelt al 3000 jaar Go, een spel met meer mogelijke zetten dan atomen in het universum. Pure rekenkracht is zinloos: intuïtie en creativiteit vormen de belangrijkste kwaliteiten van een speler.
Fast forward naar 2016. Lee Sedol, wereldkampioen Go, neemt het op tegen DeepMind, een artificieel intelligentie-systeem van Google. Het onwaarschijnlijke gebeurt: DeepMind wint van Sedol. Een tot dan ondenkbare zet van de computer doet Sedol perplex staan. De commentaren verstommen, het beeld lijkt te bevriezen. Er ontstaat een mysterieus momentum van verslagenheid, verwondering en nieuwe mogelijkheden.

In ‘Move 37’ grijpt acteur Thomas Ryckewaert - in 2016 nog in Vooruit met het indrukwekkende ‘Golem’ - dit moment aan voor een lecture performance over die fenomenen die de menselijke verbeelding overstijgen. Kan theater het onverbeeldbare verbeelden? Van artificiële intelligentie over zwarte gaten tot robotdromen: in 'Move 37' vervagen de grenzen tussen mens en alien. Een intieme en bevreemdende performance, zwalpend tussen realiteit en fictie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar VOORUIT
sint pietersnieuwstraat 23
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 20 maart 2019
Prijs
Basistarief: 8,00 €

€ 8,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,6

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kunstencentrum Vooruit
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS