U bent hier:

Thelonious 6+

6 jaar

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Een rollercoaster door het leven en werk van jazzlegende Thelonious Monk.
Simon Segers, Fulco Ottervanger en Lieven Van Pée van het avontuurlijke jazztrio De Beren Gieren nemen je mee naar het New York van de eerste helft van de 20ste eeuw.
Een rollercoaster door het leven en werk van jazzlegende Thelonious Monk.


De voorstelling ‘Mile(s)tones’ van Zonzo Compagnie, een reis door het universum van Miles Davis, was een internationale hit en toerde de wereld rond. Met ‘Thelonious’ realiseert het gezelschap nu een vervolg waarin de muziek en de figuur van de legendarische jazzmuzikant Thelonious Monk centraal staan.


Simon Segers, Fulco Ottervanger en Lieven Van Pée van het avontuurlijke jazztrio De Beren Gieren nemen je mee naar het New York van de eerste helft van de 20ste eeuw. De kleine Thelonious kijkt over de schouder van z’n grote zus mee naar het pianoklavier en geraakt helemaal in de ban van het instrument. Wat volgt is een rollercoaster van ontmoetingen, jamsessies, successen en een dosis pech. De even koppige als geniale Thelonious Monk volgt een grillig parcours en maakt daarbij even grillige muziek, vol afwijkende harmonieën en vreemde ritmes.


Livemuziek en videomapping betrekken je bij Thelonious’ experimenteerdrang. Spring mee op deze beboptrein en kruip onder de huid van Thelonious. Bestemming onbekend maar een waanzinnige rit verzekerd!


In de pers

“... in ‘Thelonious’ draait het niet om feiten, het draait helemaal om de muziek. Geholpen door de video en de fratsen van de muzikanten pakt die de zaal volledig in – elk nummer een nieuw hoogtepunt.”

(Ines Minten - De Standaard ****)


“In de voorstelling ‘THELONIOUS’ zijn woorden overbodig en spreekt de muziek voor zich. “Jazz bereidt kinderen voor op een leven vol verrassingen."

(Lilith Geeraerts - De Morgen)

 


Credits

Regie: Benjamin Vandewalle | Drums: Simon Segers | Toetsen: Fulco Ottervanger | Bas: Lieven Van Pée | Video: Nele Fack | Studio Sandy | coproductie met Handelsbeurs, Krokusfestival, KAAP en De Grote Post | Met de steun van Vlaanderen en het Creative Europe Programme van de Europese Unie | Foto: Charlotte Boeyden

Info

Waar ccBe - Schouwburg
Driekoningenstraat 126
2600 Berchem
Wanneer
Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: € 6,00; kassa: € 8,00; Kansentarief: € 2,00
€ 6,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie cultuurcentrum Berchem
Links

Taaliconen

Deze activiteit is ook interessant als je geen of niet zo veel Nederlands spreekt. Meer info
Trefwoorden a_kaart, ccbe, ccberchem, cultuurcentrum berchem, driekoningenstraat, toneel, theater, kids, kindertheater, zonzo compagnie, big bang buur, thelenious, 6+, 27 december, familie, a-kaart, één taalicoon
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Thelonious 6+ op UiTmetVlieg.be