U bent hier:

Theatermakery Het Eenzame Westen // Zwins - GEANNULEERD

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Gebaseerd op interviews in en rond de varkenssector
Een varkenshouderij. Twee vrouwen op de dorpel. Of staan ze met hun rug tegen de muur? ‘Er is maar één weg en ’t is vooruit, ’t zijn maar de kiekens die achteruit scharten. Ge peist nie, ge doet voort. Want worsten groeien niet aan bomen en melk komt niet uit een doze. Ge zijt ermee getrouwd, met uw stiel. We hebben ons veel moeten ontzeggen. Tegenslagen heb je overal, een boer spartelt alleen wat langer dan een ander.’

Smakelijk fileren ze hun biotoop en de industrie errond. Ze wroeten zich door een stal vol regels, papieren en perceptie, en natuurlijk varkens, voeder en stront. Maar ze houden zich trots recht, met een ziel voor de stiel.

Theatermakery Het Eenzame Westen ging de boer op en interviewde verschillende betrokkenen uit de varkenssector. Dat rijke materiaal vormt de basis voor deze tragikomische voorstelling, verstaanbaar tot ver buiten het Zwevegemse grondgebied.

Promo-actie: 

Kocht je tickets voor deze voorstelling? Gebruik de kortingscode op je ticket, ga voor slechts 5 euro naar de documentaire ‘Wat hebben we verdiend vandaag’ en ontdek meer over de landbouw in Vlaanderen.


Van de met microscopische precisie gefileerde intermenselijke verhoudingen tot het macroscopische perspectief van een wereld waarin onze hele vleesconsumptie heroverwogen moet worden: ‘Zwins’ omvat het allemaal. (Jan-Jakob Delanoye, Cutting Edge, 15/9/2019)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Cultuurcentrum De Werf
Molenstraat 51
9300 Aalst

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 6 november 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 22,00 €; -26 : 19,80 €; 65+ : 19,80 €
€ 22,0
Reservaties
Contact info@ccdewerf.be
053 72 38 11