U bent hier:

Theaterdiner IK €N ROBIN HOOD met Bert Cosemans

€N ROBIN HOOD
van Shôn Dale-Jones
Met Bert Cosemans in een regie van Robert Siân
De vader van Bert was baas van een deurenfabriek en geloofde in het individu en ondernemingszin. Zijn grootmoeder aan vaderszijde, Natalie, geloofde in de gemeenschap en lag vaak overhoop met haar zoon. Ze liggen nu naast elkaar op het kerkhof. Zo groeide Bert op, constant heen en weer geslingerd, tussen die twee nogal verschillende opinies én zijn fascinatie voor Robin Hood, die stal van de rijken en gaf aan de armen.

Dus besloot hij op zijn 10de de plaatselijke Kredietbank te overvallen.

Veertig jaar later stelt hij zich nog steeds vragen over de ongelijkheden in onze samenleving. Wanneer we vandaag horen dat er ongeveer 150 miljoen kinderen op straat leven zijn we heel even heel verontwaardigd, om daarna terug over te gaan tot de orde van
de dag. We gaan gewoon verder met ons leven zonder het kapitalisme in vraag te stellen en zo eigenlijk alle macht aan de grootbanken en de multinationals te geven.

In de voorstelling vertelt Bert over hoe hij zijn naam op een theateraffiche ziet staan, iets waar hij altijd al van gedroomd heeft, en toch ontevreden is. Ontevreden zoals iemand die 25.000€ in de maand verdient en zich toch nog arm voelt in vergelijking met de superrijken.

Dus besluit Bert een kunsthappening te organiseren. Hij gaat voor een bank staan met een plakkaat met daarop een provocerende vraag… Bert werd gearresteerd… wegens het verstoren van de openbare orde.

Maar gebeurde dit allemaal wel echt? Het maakt niet uit of het echt gebeurde of niet, of de 10-jarige Bert een Robin Hood in ’t klein probeerde te zijn of niet. De Robin Hood legende is tenslotte zelf een verzinsel… of niet? Dit is een vertelling die plagend speelt
met feiten en fictie en ons uitdaagt om ons leven terug in eigen handen te nemen.

-------------------------------------------------

Een deel van de opbrengst van deze voorstelling zal worden geschonken aan ‘Street Child United’ een internationale organisatie die zich inzet voor kansarme straatkinderen.

-------------------------------------------------
Vanaf 19 uur verwennen we je met een 2-gangendiner van de chef. Na het hoofdgerecht serveren we je de theatervoorstelling om af te sluiten met een zoet dessert.

Deelname aan deze unieke theateravond, 2-gangen-verrassingsdiner van de chef en theatervoorstelling inbegrepen, exclusief dranken kost 30 euro. Deze theateravond vindt in intiem kader plaats met max. 80 deelnemers.

Wil je deze theateravond niet missen?
Reserveer dan je plaats op info@debottelarij.be of 012/21.42.84.
(Eventuele voedingsallergieën of -wensen mag je ons melden bij reservatie)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Bottelarij
Ulbeekstraat 21
3832 Ulbeek (Wellen)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 29 juni 2019
Prijs
Basistarief: 30,00 €
€ 30,0
Reservaties
Organisatie De Bottelarij
Trefwoorden toerisme, limburg, haspengouw, eten en drinken, theater