U bent hier:

Theater PEG - De Wattman van Erik Vlaminck

Op 10 mei 1940 om 5.45 uur - de oorlog is nog niet officieel begonnen -bombarderen Duitse vliegtuigen het 'Sint-Amedeusgesticht voor krankzinnigen' te Mortsel. Er vallen tientallen doden, de schade is enorm. De snel opeenvolgende oorlogsgebeurtenissen van de dagen erna, en een nog omvangrijker bombardement dat Mortsel in 1943 trof, hebben ervoor gezorgd dat de ramp niet in het collectieve geheugen werd gegrift. Op 10 mei 1940 om 7 uur krijgt trambestuurder Leon Vermast de opdracht om de geplande tramrit naar Hoboken te onderbreken en dadelijk naar Mortsel te sporen. Hij moet er overlevende psychiatrische patiënten van het bombardement ophalen en hen naar een school in Merksem brengen. Deze tramrit zal zijn leven veranderen.
‘De Wattman’ is een verhaal over hoe één gebeurtenis een krater kan slaan in iemands bestaan. De tramreis van Leon is een metafoor voor de kleine mens
in een wereld die alsmaar krankzinniger lijkt te worden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Theater PEG
Vliegenstraat 32
2060 Antwerpen 6

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
  • tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 13,00 €; 60+, studenten en groepen 10+: 11,00 €
€ 13,0
Contact info@peg.be