U bent hier:

The World of Bruegel in Black and White

Tentoonstelling Grafiek

Iedereen kent Bruegel als wereldberoemd schilder, maar wist je dat Bruegel in zijn tijd vooral bekend was om zijn prenten? In 2019 krijg je dé kans om Bruegels prenten van dichtbij te bewonderen. De KBR bewaart een complete en ongeëvenaarde collectie die tijdens het Bruegeljaar exclusief wordt tentoongesteld. De tentoonstelling ‘The World of Bruegel in Black and White’ neemt je mee in de imaginaire wereld van deze Vlaamse Meester.
Zo’n 450 jaar geleden, tijdens de 16de eeuw, was Vlaanderen het centrum voor de productie van en de handel in prenten. Breugel en zijn uitgever, Hiëronymus Cock, speelden een sleutelrol in deze periode. Hun meesterlijk vakmanschap en ondernemingszin staan centraal in de tentoonstelling.

Veel van de werken worden in verschillende edities of 'staten' bewaard. Voordat een eerste uitgave op de markt kwam en over de hele wereld kon worden verspreid, had een prent al een lange weg afgelegd. Ontdek tijdens de tentoonstelling hoe het proces verliep, van tekening tot prent.

Bewonder Bruegels Italiaanse landschappen, enkele originele voortekeningen, de zeven hoofdzonden, deugden en andere prachtige prenten. Duik in Bruegels imaginaire wereld en laat je verrassen door de bijzondere figuren en details.

Deze buitengewone tentoonstelling vindt plaats in het Paleis van Karel van Lotharingen, een unieke plek uit de 18de eeuw in het hart van Brussel. Mis deze kans niet om de minder bekende meesterwerken van Bruegel te ontdekken!

Dagelijks geopend van 11u00 tot 19u00.
Groepsrondleidingen van 09u00 tot 11u00.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Koninklijke Bibliotheek
Kunstberg
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Maandag - zondag van 11:00 tot 19:00
Prijs
Basistarief: 12,00 €; Kortingstarief: 9,00 €; Kinderen t.e.m. 18 jaar, schoolgroepen, ICOM-leden: 0,00 €
€ 12,0
Organisatie Koninklijke Bibliotheek van België
Contact wouter.stevens@kbr.be, jolien.pardon@kbr.be
Trefwoorden Brussel, bruegel, Tentoonstelling, prenten
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier