U bent hier:

The Waves - Noé Soulier

+1 punt

De Franse choreograaf en filosoof Noé Soulier is ervan overtuigd dat kijken naar dans even creatief is als het dansen zelf. In deze nieuwste creatie voert hij naast zes dansers ook twee percussionisten op. De drumgeluiden voegen komma’s en punten toe, punctueren of pauzeren een bewegingsreeks, of laten een actie opnieuw beginnen. Soulier waagt zich op de grens van een uiterst precies dansschri
De Franse choreograaf en filosoof Noé Soulier is ervan overtuigd dat kijken naar dans even creatief is als het dansen zelf. Om deze fysieke respons bij de toeschouwer te prikkelen, zet hij praktische handelingen – zoals slaan, gooien, grijpen – om in onafgewerkte, afgebroken bewegingen. Tijdens een voortdurend veranderende bewegingspuzzel componeert Soulier ritme zoals je beweging zou schrijven. In deze nieuwste creatie voert hij naast zes dansers ook twee percussionisten op: Tom De Cock en Gerrit Nulens van het Ictus-ensemble. De drumgeluiden voegen komma’s en punten toe, punctueren of pauzeren een bewegingsreeks, of laten een actie opnieuw beginnen. Met The Waves waagt hij zich op de grens van een uiterst precies dansschriftuur en pure improvisatie! 
• Noé Soulier studeerde dans bij PARTS en filosofie aan de Sorbonne in Parijs. De afgelopen seizoenen was hij te gast met de solo Movement on Movement en de groepsstukken Removing en Faits et gestes. Tijdens Performatik19, dit seizoen, confronteert hij de zaal met een reeks kunstwerken van het Centre Pompidou.
Met een trefzekere hand en virtuoze precisie leidt Noé Soulier de kijker door een overrompelende veelheid aan bewegingen en percussie om precies uit te komen waar hij je wil hebben.– Pieter T'Jonck in Etcetera

Info

Waar Kaaitheater
Sainctelettesquare 20
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
  • tot
Prijs
Normaal

€ 18,0

Kansentarief voor Paspartoe Brussel: € 2,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kaaitheater
Contact info@kaaitheater.be
02-201.59.59
Links
Trefwoorden Danspunt Kortingpartner
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS