U bent hier:

The Upside Down Man - Mohamed Toukabri

Dansvoorstelling Moderne dans

Mohamed Toukabri werd geboren in Tunis en begon breakdance te dansen op 13-jarige leeftijd. Maar al snel wijdde hij zijn leven aan de moderne dans. Hij deed zijn dansopleidingen in Parijs (International Academy of Dance), Tunis (Mediterrane centrum voor hedendaagse dans) en Brussel (P.A.R.T.S., de dansschool onder leiding van Anne Teresa De Keersmaeker). Tijdens zijn studie nam hij in 2010 deel aan Babel door Sidi Larbi Cherkaoui en Damien Jalet uit Eastman (BE). Van 2013 tot 2018 was Mohamed lid van Needcompany. Daarnaast trad hij ook op in de reconstructie van het repertoire stuk Zeitung (2013) van Anne Teresa De Keersmaeker. Hij werkte met de choreograaf Imed Jemaa tussen 2006 en 2008 en danste in Sacré Printemps! (2014) door Aicha M'Barak en Hafiz Dhaou (Chatha (TN)). Momenteel is hij op tournee met NOMAD door Sidi Larbi Cherkaoui en Damien Jalet uit Eastman (BE) en bereidt hij een nieuwe productie voor, een duet met zijn moeder, die in 2020 in première gaat.

The Upside Down Man (The son of the road) is de eerste solocreatie van Mohamed Toukabri. Daarin beweegt hij heen en terug tussen het verleden en het heden, tussen twee landen, twee culturen en twee tradities. Toukabri onderzoekt het concept van 'tussenruimte' en confronteert zijn publiek met de pracht van deze mysterieuze en filosofische zone. Hij gebruikt zijn persoonlijke verhaal om het te hebben over identiteitsgevoel en perceptie in onze samenleving. “Niemand anders kan mijn verhaal vertellen, omdat niemand anders de wereld door mijn ogen ziet. Net omwille van die uniciteit heeft elk mens zijn plek in de wereld. Terwijl we vaak geneigd zijn om te veralgemenen, labels te plakken of voor kant-en-klare pakketjes te gaan, wil ik tonen dat ik niet één verhaal ben: ik ben vele verhalen.” (Mohamed Toukabri)

In de voorstelling zoekt Toukabri naar poëtische gerechtigheid door de noties van identiteit, schok, transformatie en de eeuwige ontdekkingskracht aan te raken. In zijn werk zijn dans, video, tekst en geluid met elkaar in verbinding in een constant spel. In deze dansvoorstelling komt er af en toe (eenvoudig) Engels aan bod.

 

Info

Waar CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10
1930 Zaventem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 17 januari 2020
Prijs
Basistarief: € 14,00; 65plus: € 13,00; min26: € 10,00; Vriendenprijs: € 12,00; Kansentarief volwassene: € 3,50; Kansentarief kinderen: € 2,50
€ 14,0
Reservaties
Links
Trefwoorden videokunst, Dans , Woord