U bent hier:

The Swigshift: 1919

+1 punt

Concert Folk en wereldmuziek

Met ‘14 Tales – 18 Tunes’ vertelde The Swigshift het verhaal van een Duitse kunstenaar die moeilijke tijden beleefde in een bezet Vlaams stadje, maar ook dat van een Wervikse schilder-tekenaar die de genadeloosheid van de bezetting moest ondergaan. De muzikale fantasie van deze suite toonde hoe vreemd de oorlog inhakte op de artistieke ziel van een bezetter en die van een onderdrukte.
1919 verhaalt muzikaal hoe de eerste gezinnen terugkeren naar hun verwoeste stad en hoe de stad zich met een lach en een traan weer herstelt. The Swigshift laat zich hierbij vergezellen door een strijkkwintet en een koor.

The Swigshift
De stevige folkgroep uit Wervik die al sinds 1985 zijn sporen verdient op de meest diverse podia in binnen- en buitenland. De zes muzikanten brengen, naast klassiekers, heel wat eigen muziek met Keltische, Ierse en – wel ja – Vlaamse invloed. Soms exuberant en dansbaar, soms zelfs filmisch en weids als de Ierse landschappen of als de horizonten van de Westhoek.

Strijkkwintet, leden van het Westhoek Consort Strijkorkest
Dit ensemble van jonge strijkers bestaat sinds 2001 en speelt naast klassiek werk ook enthousiast muzikale stukken die ‘buiten de lijntjes kleuren’.

Asem'
Het nieuwe Wervikse gemengd volwassenenkoor onder leiding van Anna Nuytten brengt wereldse muziek en hecht vooral veel belang aan de inbreng van de leden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar GC Forum
Speiestraat 16
8940 Wervik

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 23 februari 2019
Prijs
Basistarief: 14,00 €

€ 14,0

Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: € 2,8

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie GC Forum
Contact 056952460
Links
Trefwoorden gcforumabonnement, gcforumalles

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS