U bent hier:

The Sunshine Boys - COMP. MARIUS

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Vertaling van de klassieker uit 1972 van de Amerikaanse "King of Comedy" Neil Simon.
Twee oude komieken. Bijna een halve eeuw traden ze op als het komische duo in ‘De Sunshine Boys’. Ze waren een levende legende. Maar toen hield de ene er mee op, en ging bij de andere het licht uit. In een ultieme verzoeningspoging wordt de legendarische dokterssketch nog éénmaal gespeeld, live voor tv. En dan komt al het oude zeer terug naar boven.
‘De Sunshine Boys’ wordt na 15 jaar opnieuw gespeeld, en hoort thuis in het rijtje komedies dat Comp.Marius zowel op locatie als in de zaal speelt; het rijtje boulevardkomedies in kleine bezetting van de bovenste plank.
'The Sunshine Boys' (1972) is één van de 38 toneelstukken van de hand van de Amerikaanse auteur Neil Simon (°1927, New York). In Amerika is hij na William Shakespeare de meest gespeelde toneelauteur en wordt hij de ‘King of Comedy’ genoemd. Waas Gramser en Kris Van Trier maakten een vertaling, gebaseerd op Neil Simons theatertekst en het scenario van de gelijknamige film uit 1975.
'De Sunshine Boys' is in vergelijking met de locatie- en openluchtprojecten van Comp.Marius, een eenvoudig te monteren voorstelling. Met enkele rekwisieten en een papieren decor wordt er heen en weer geswitcht tussen het appartement van Willie Clark, de televisiestudio en de artiestenloge. De voorstelling ging in première in 2006, in het toenmalige decoratelier van Comp.Marius en kan in quasi elke zaal gespeeld worden.

Met: Kris Van Trier, Herwig Ilegems, Kyoko Scholiers & Ben Segers
Tekst: Neil Simon
Vertaling en bewerking: Waas Gramser, Kris Van Trier
Kostuums: Thijsje Strypens
Decor: Koen Schetske

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC De Kruisboog - Sint-Jorisplein 20
Sint-Jorisplein 20
3300 Tienen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 20,00 €; 55+,-26: 19,00 €
€ 20,0
Reservaties
Organisatie CC De Kruisboog
Contact dekruisboog@tienen.be
016 805 696