U bent hier:

The sea within

Dansvoorstelling Moderne dans

 Dans van een ongelooflijk strakke en beweeglijke schoonheid tegelijk.

Lisbeth Gruwez maakte de afgelopen jaren furore met haar ijzersterke solo’s en een trilogie rond het extatische. In The Sea Within zoomt ze niet langer in op het individu maar maakt ze plaats voor verbinding.

 

Ze laat elf danseressen opgaan in een weids, ademend landschap. Elf krachtige lotusbloemen die symbool staan voor samenzijn. Ze vormen een prachtig en dreigend geheel, als een groep deinende zeeanemonen blijven ze op je netvlies gebrand.

 

Voor de muziek wordt Gruwez’ vaste kompaan Maarten Van Cauwenberghe bijgestaan door Elko Blijweert en Bjorn Eriksson die je zintuigen met minimalistische synths in vervoering brengen.

 

--

 

"Niet één beweging ligt vast, en toch voelt alles tot in de puntjes uitgewerkt. Net een dynamisch schilderij. (…) The Sea Within is een voorlopig orgelpunt in een zich ontvouwend oeuvre."
- Filip Tielens in De Standaard (****)

 

"In een jaar waarin het ook in de podiumkunstenwereld gonsde van de #MeToo-geruchten maakten Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe het stilste, zwiergiste en misschien wel opmerkelijkste statement. Op Van Cauwenberghes geluidsgolven liet Gruwez tien danseressen rollen, kruipen, vallen, lachen en draaien. De dames - uitgedost in sobere maar kleurrijke outfits - vertolkten op de meest innemende manier de zee die kolkt in elke vrouw."
- Els Van Steenberghe in Knack Focus – de 10 beste voorstellingen van het jaar

 

"Met The Sea Within versierde Voetvolk deze zomer ovatie na ovatie. Hoe doen Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe dat toch, overigens niet voor het eerst? (…) Voetvolk streeft naar leesbaarheid, maar houdt zijn stukken tegelijk gelaagd genoeg om meer te laten ontdekken dan op het eerste gezicht te zien is. (…) The Sea Within is complexer dan op het eerste gezicht lijkt – ook de muziek wordt doorheen het stuk steeds abstracter – maar blijft altijd ‘werken’ op dat eerste toegankelijke niveau, waardoor het iedereen insluit." 
- Eline Van de Voorde in rekto:verso

 

Volg Voetvolk / Lisbeth Gruwez op Vimeo of op Facebook

Info

Waar Westrand
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Westrand
Contact info@westrand.be
Trefwoorden UiTinMijnRegio