U bent hier:

The sea within - Lisbeth Gruwez / Voetvolk

Dansvoorstelling Moderne dans

Lisbeth Gruwez begon als danseres bij Wim Vandekeybus, werkte een aantal jaren met Jan Fabre en danste bij o.a. Sidi Larbi Cherkaoui.
Met haar internationaal bejubelde solovoorstellingen It’s going to get worse and worse and worse, my friend, AH/HA en We’re pretty fuckin’ far from okay – allemaal te zien in de VELINX – bevestigde ze haar status van straffe madam. Afgelopen seizoen was hier nog aan het werk te zien met de schitterende uitgepuurde en minimalistische voorstelling ‘Lisbeth Gruwez dances Bob Dylan’.

Deze keer presenteert Lisbeth Gruwez haar eerste groepschoreografie. Voor het eerst in haar carrière danst Gruwez haar eigen choreografie niet zelf, maar selecteerde ze een groep van tien danseressen. Zij brengen een nieuw, hedendaags ritueel waarin de ‘wij’ het ‘ik’ omarmt. The sea within is een magnetiserende voorstelling waarin Gruwez de chaos niet langer wil beteugelen, maar zijn eigen orde laat zijn. Nog steeds even vinnig en intens, maar in plaats van in te zoomen op het individu, laat ze de dansers opgaan in een weids landschap.

De muziek is opnieuw van de hand van Maarten Van Cauwenberghe, dit keer bijgestaan door Elko Blijweert en Bjorn Eriksson. Minimalistische synths en een prikkelend spel met frequenties drijven hun elektronisch geluidsontwerp tot de bodem van je zintuigen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar de VELINX
Dijk 111, bus 2
3700 Tongeren

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 13 november 2019
Prijs
Basistarief: 16,00 €; Vriend van de Velinx: 12,00 €; Enkel voor Tongenaren (op voorhand aan de balie): 12,00 €
€ 16,0
Reservaties
Organisatie de VELINX
Contact tickets@develinx.be
012 80 00 40