U bent hier:

The Monsters

Concert Pop en rock

THE MONSTERS (ch) TY SEGALL (us) KID CONGO AND THE PINK MONKEY BIRDS (us)
THE MONSTERS (ch)
Rammelende, primitieve fuzzy garage-punk-rockabilly-thrash-gekte! Reverend Beat-Man's korrelige grafstem is griezelig en geeft je kippenvel. Tesamen met de trassende drums, de ruwe 60s-rock 'n' roll-gitaren en de donkere, bluesachtige bas, maken The Monsters geile, rauwe muziek die zo ongeraffineerd is dat het je laat doorglippen. The Monsters verbrodden elk feest. Hun muziek is de laatste track die gespeeld wordt… die track waardoor iedereen over de rooie gaat en waardoor ze beginnen te huilen als wolven, compleet doordraaien, alles kapotmaken, trashen en vernielen tot de flikken opdagen. AAAAA-OEOEOEOE!

TY SEGALL (us)
Het is een éénmansband. Echt waar. Eén man. Drummer, gitarist, zanger, tamboerijnspeler… één en dezelfde persoon. Dit zorgt voor een simpele, rechttoe rechtaan noisy sound die zo f*cking charmant is dat het de perfecte soundtrack is voor late zomeravonden, maar alleen degene met een donkere ondertoon. Ty Segall filtert 60s garagepop door een windtunnel van distortion en fuzz. Melodieën zijn kort en afgebakend door schrille gitaaruitbarstingen. Maar tegenover elk verlies van complexiteit staat Segall daar met zijn gestoorde energie en intensiteit. Of hij nu rockabilly, aangeslagen met blues, eruit perst of al fluitend door donkere en kille garagepop huppelt, Segall geeft 100 %, de hele tijd.

KID CONGO AND THE PINK MONKEY BIRDS (us)
Kid Congo Powers is een gitarist die buiten categorisatie valt omdat hij heeft gespeeld met The Gun Club, The Cramps en Nick Cave & The Bad Seeds. Maar wat valt er dan te zeggen over de muziek? Op troebele fuzzy crashes na, lijkt het niet hard op The Gun Club, The Cramps of The Bad Seeds. Dit is iets voor in een kleine zaal, het soort van rauwe en schorre psychedelic garagerock voor de ingewijden die onmiddellijk een band zullen zien die ze in het oog moeten houden. De bas van Kiki Solis staat op de voorgrond en speelt dikke Motown-ritmes, terwijl de gitaar bevreemdende en verre post-punk-texturen er uitwringt. Post-punk, maar er zijn ook rumoerige, vroege 70s funk dansritmes. Kid Congo and The Pink Monkey Birds springen tussen genres en stijlen, maar nooit zonder ze samen te brengen onder een warme, smerige, krakende lo-fi distortion.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Muziekcentrum TRIX
Noordersingel 28 - 30
2140 Borgerhout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 9 augustus 2012
Prijs € 16,0
Reservaties
Organisatie Heartbreaktunes