U bent hier:

The Lost Coins - Euro Meltdown

Tentoonstelling Fotografie

Aan de hand van een series foto’s van euromunten gerecupereerd uit het vuur van een verbrandingsoven presenteert de Amerikaanse kunstenaar-fotograaf een “toekomstige archeologie”.
Met de expo “The Lost Coins - Euro Meltdown” brengt de Amerikaanse kunstenaar-fotograaf een vervolg op zijn expo “Euro Meltdown”, een fototentoonstelling uit 2016 in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden (Nederland).

“Die kleine verwoeste euro’s worden zo een metafoor. Het is de hele Europese geschiedenis die kronkelt in de oven van de eeuw. Het is de getormenteerde ziel van de oude wereld die verschijnt … uit die banale euromunten, zoveel vormen waarin men een gezicht, een buste, een hand, een ruïne, een wereldbol denkt te herkennen. Zozeer dat de stukken in kwestie niet meer overeenstemmen met hun bankwaarde, of museumwaarde – als ruilmiddel of kostbaar relikwie - maar enkel met de waarde van hun unieke pure schoonheid. Ze laten ons de poëzie van hedendaagse veroudering ervaren. Een ode aan afval, immatuur en sober, die archeologen van morgen met verstomming zal slaan. “ (extract uit een tekst van Caroline Lamarche)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg
Ernest Blerotstraat 1
1070 Anderlecht (Brussel)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 2 maart 2018 tot 25 mei 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.