U bent hier:

The Golden Glows

Concert Pop en rock Folk en wereldmuziek

The Golden Glows is een akoestisch trio dat straalt als een ondergaande zon. Met één gitaar en drie stemmen creëert de groep al meer dan een decennium verrassende muzikale avonturen.

Na A songbook from the 20s (2005, Amerikaanse smartlappen en spirituals), A folksongbook (2007, murder ballads), Prison songs (2009, liederen van zwarte gevangenen) en On moonlight and rain (2017, naar een Japanse verhalenbundel) betrokken de Golden Glows de AB voor een unieke residentie rond Harry Smith en zijn Anthology of American folk music. Deze wordt algemeen beschouwd als dé bijbel van de Amerikaanse folk of het equivalent van The great American songbook.

Smiths verzamelaar sleepte maar liefst drie Grammy Awards in de wacht. Beck, Bob Dylan en Elvis Costello zijn absolute bewonderaars. Net overigens als The White Stripes en Nick Cave. De Anthology drukte zijn stempel op generaties muzikanten en was verantwoordelijk voor de Amerikaanse folk revival van de jaren ’60.

Gesteund door virtuoze synths, massieve grooves en elektronische soundscapes brengen de Golden Glows het verzamelmeesterwerk nu helemaal naar de 21ste eeuw. Met stijlkenmerken uit de moderne popmuziek tonen ze aan dat Smiths obscure americana anno 2019 sexy, opwindend en relevant kan klinken.

Info

Waar Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Cultuurcentrum Hasselt
Contact kaartverkoop@ccha.be
Trefwoorden hasselt, limburg, Toerisme