U bent hier:

The Circus - live soundtrack door One Frame Movement

+1 punt 8 jaar

Chaplin speelt in zijn laatste integraal zwijgende film een zwerver die op de vlucht slaat voor de politie, per ongeluk een circusvertoning verstoort en dat zo goed doet dat hij meteen wordt aangeworven als clown. Hij wordt verliefd op de paardrijdster maar zijn koorddansende rivaal zorgt ervoor dat hij de bons krijgt. The Circus is Chaplins meest poëtische en minst uitbundig komische film. De taferelen die in het geheugen blijven hangen zijn triest, bitter en melancholisch. Wat helemaal niet wil zeggen dat het The Circus zou ontbreken aan komische pareltjes, zoals daar zijn: Charlot die tijdens het koorddansen belaagd wordt door apen die zijn broek doen afzakken, zijn desoriënterende vlucht in het spiegelpaleis, de zwerver die een goochel act in 't honderd stuurt.
The Circus wordt live begeleid met muziek van One Frame Movement.

Het Gents-Antwerpse trio One Frame Movement mag misschien nog niet al te veel bellen doen rinkelen, ze nestelen zich wél treffend in de traditie – of net anti-traditie – die vandaag de plak zwaait binnen de jazz. Eind februari kwam het trio met een eerste titelloze ep, die wat ons betreft zó tussen GoGO Penguin, Portico Quartet en De Beren Gieren kan worden gecatalogiseerd. (Indiestyle)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Budascoop
Kapucijnenstraat 10
8500 Kortrijk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 4 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 8+
Prijs
Basistarief: 6,50 €

€ 6,5

Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: € 1,3

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie BUDA Kunstencentrum
Trefwoorden jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!

UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over The Circus - live soundtrack door One Frame Movement op UiTmetVlieg.be

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS