U bent hier:

The Box

Van dinsdag 5 september tot zondag 1 oktober 2017 palmt De Startersfabriek het plug-and-play handelspand The Box in de Dampoortstraat in. Gedurende de hele maand kunnen starters er hun concept uittesten. UNIZO trapt de maand af met drie creatieve ondernemers.
Vanaf 5 september 2017 stelt de Startersfabriek Gent het winkel- en horecaconcept ‘The Box’ een maand ter beschikking aan starters, in nauwe samenwerking met partners UNIZO, Microstart en Starterslabo en met Gentrepreneur, de jongerenwerking binnen De Startersfabriek. In totaal zullen een dertigtal starters hun concept uittesten in The Box, en dat zonder al te veel verplichtingen of grote investeringen.

'Starters en creatieve ondernemers die een nieuw product of concept willen lanceren krijgen zo de kans om hun idee op een laagdrempelige manier uit te werken en te testen bij een breed publiek.'
Mathias De Clercq, schepen van Economie en Ondernemen

Pralines, bloemen, keramiek en bouillon

Unizo bijt de spits af voor de eerste startersweek. Tal van startende en creatieve ondernemers stelden zich de afgelopen weken bij UNIZO kandidaat om gedurende een week samen invulling te geven aan het unieke winkel- en horecaconcept in de Dampoortstraat 47 te Gent.

Uiteindelijk konden drie ondernemers de jury overtuigen van hun concept, hun enthousiasme en hun visie: Piet en Roberto Dockers van Dockers Pralines bereiden artisanale pralines. Delphine De Roose en Sarah Verwilst brengen keramiek en bloemen in verschillende combinaties en Virginie Popelier maakt niet-doorsnee bouillons met kunstig gesneden groentjes, vlees, vis of veggie in een thermos.

'Door vanuit UNIZO aan deze startersmaand in The Box mee te werken creëren we een springplank voor talentvolle en creatieve ondernemers die graag hun projecten willen aftoetsen in de markt. Potentiële klanten kunnen zo hun producten komen ontdekken op een zeer laagdrempelige manier. Zo krijgen deze ondernemers directe feedback en een ideaal klankbord.'
Jos Vermeiren, directeur UNIZO

De drie unieke en inspirerende concepten betekenen de aftrap van een maand vol co-creatief ondernemerschap in The Box. Naast UNIZO selecteerden ook Microstart, Starterslabo en Gentrepreneur startende ondernemers om hun ding te doen in The Box.
Nieuwe initiatieven

Eerste Starterssalon
De Startersfabriek presenteert ook twee nieuwe initiatieven: zo vindt op 12 september 2017 het eerste Starterssalon plaats in NEST. Alle Gentse starters en pre-starters kunnen er met al hun vragen terecht bij verschillende experten van De Startersfabriek. Het Starterssalon gaat door in het Salon (tweede verdiep) in NEST (de tijdelijke invulling voor het gebouw van de oude bibliotheek) van 12 tot 18 uur. De beurs is gratis. Op 26 september 2017 vindt de volgende editie plaats.

Starterspaviljoen op de Jaarbeurs
Van 16 tot en met 24 september 2017 kan je de Startersfabriek ook vinden op de Jaarbeurs Gent. Samen met partner UNIZO Oost-Vlaanderen wordt er een heus Starterspaviljoen voor jonge ondernemingen gecreëerd. Dat biedt starters de kans om aan zeer voordelige voorwaarden en met een minimum aan inspanningen hun product of dienst voor te stellen aan het grote publiek. Gastland China zorgt voor een Oosterse tint, de starters van UNIZO en Startersfabriek zorgen voor de final touch.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar The Box
Dampoortstraat 47
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Links