U bent hier:

The Archidukes

+1 punt

Concert Jazz en blues

De groep 'The Archidukes' werd opgericht als 'huisband' van de door swinglegende Stan Brenders bekend geworden 'Archiduc' in Brussel; de naam voor het kwartet was dan ook vlug gekozen.
Telkens als Peer Baierlein (tp) zijn voormalige thuis in België bezoekt, ontmoet hij Igor Géhenot (p), Alex Gilson (b) en Lionel Beuvens (dr) voor een 'Round About 5' optreden in de Dansaertstraat in Brussel.
Deze optredens zijn dan telkens weer zo leuk voor het publiek en de muzikanten dat de vier besloten om ook in andere clubs in België op te treden.

Hun muziek wordt gekenmerkt door veel verschillende invloeden, omdat de originele composities afkomstig zijn van de vier bandleden. De groep creëert een heel apart kwartetgeluid dat diep geworteld is in de traditie, welke fungeert als basis voor de ontwikkeling van de eigen creativiteit. Ze gebruiken stilistische middelen waarmee ze nieuwe harmonische en ritmische paden betreden.

Peer Baierlein: trompet
Igor Géhénot: piano
Alex Gilson: bas
Lionel Beuvens: drums

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Het Predikheren
Goswin De Stassartstraat 88
2800 Mechelen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 22 november 2019
Prijs
Basistarief: 10,00 €; leden: 0,00 €; niet-leden (daglidgeld): 10,00 €; studenten (daglidgeld): 5,00 €

€ 10,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: € 2,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Jazzzolder
Contact info@jazzzolder.be
Trefwoorden jazzzolder, live jazz, Jazz in Mechelen, wijk__centrum, wijk__mechelen-noord, het predikheren, the archidukes, hetpredikherenonline

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS