U bent hier:

Tentoonstelling Tierra de Lucha

Tentoonstelling Fotografie

Colombia roept meteen beelden op van mooie natuur en bruisende steden. Maar doet ook denken aan armoede, oorlog en geweld. Het merendeel van de Colombiaanse bevolking heeft geen toegang tot waardig werk. Ze vinden geen vaste job, verdienen een hongerloon of worden uitgebuit.
De fototentoonstelling Tierra de Lucha werpt een blik op het alledaags Colombia. Decennia van geweld laten hun sporen na. Ondanks vredesprocessen en periodes van verzoening, blijven ongelijkheden hardnekkig. Nog steeds bezit een kleine elite het merendeel van de gronden en heeft een grote groep mensen geen zicht op een beter leven.

In dit woelige klimaat ondersteunen FOS, IFSI en Solsoc lokale organisaties en vakbonden in hun strijd voor betere levens- en arbeidsomstandigheden, eerlijke lonen en sociale bescherming. Zij ondersteunen ook initiatieven op het gebied van de sociale en solidaire economie. Solidair en internationaal werken NGO’s en vakbonden samen aan een rechtvaardige en inclusieve wereld.

Ali Selvi, fotograaf en al tien jaar actief in ontwikkelingssamenwerking, trok met steun van de organisaties FOS, IFSI en Solsoc naar Colombia in november 2018. Daar documenteerde hij de strijd voor waardig werk. Zijn serene zwartwit foto’s werpen een blik in de woelige Colombiaanse samenleving. Een samenleving getekend door het verleden, die onverzettelijk de hand uitsteekt naar een rechtvaardige toekomst.

De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken van dinsdag tot zaterdag tussen 10u en18u.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Mundana
Paardenmarkt 74
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag - zaterdag van 10:00 tot 18:00
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie FOS vzw
Contact ali.selvi@fos.ngo
Links
Trefwoorden BREEDBEELD
Verschenen artikels Wat is er deze week gratis te doen? (BILL)
Wat is er deze week gratis te doen in Antwerpen? (BILL)