U bent hier:

Tentoonstelling Schilderijen Theo Baeck

Tentoonstelling Schilderkunst

Tentoonstelling Kunstschilder Theo Baeck.
De verenigingen van Koningslo organiseren een tentoonstelling van de schilderijen en tekeningen van Theo Baeck.
Theo Baeck werd geboren te Neder-Over-Heembeek op 18 december 1919 en overleed te Vilvoorde op 28 augustus 2009. Hij woonde lange tijd in Neder-over-Heembeek en Koningslo.
Naast een loopbaan als grafisch ontwerper bij de N.I.R. later B.R.T. was hij actief in de toneelwereld o.a. bij Rust Roest (NOH) en de Speelgezellen (Koningslo).
Zijn grote passie was het schilderen, hij schilderde vooral zichten uit zijn onmiddellijke omgeving. Zo zijn er talrijke schilderijen van landschappen, huizen en boerderijen in Koningslo en omstreken. Al die oude gebouwen zijn thans (anno 2020) verdwenen maar dankzij Theo Baeck hebben wij nu nog een idee hoe het er uitzag in vroegere tijden.
Theo schilderde ook mooie gebouwen in Grimbergen (o.a. de watermolens), de Meudon-hoeve en de oude kerkjes in Neder-Over-Heembeek. Er is een schilderij met de Zennebrug in Vilvoorde Centrum, een herfstsfeer in de Drie Fonteinen, enz.
Theo Baeck gebruikte allerlei materialen en verschillende technieken en schilderde op verscheidene ondergronden. Hij gebruikte zowel olieverf als waterverf, potlood, inkt, houtskool, stylo en gebruikte als ondergrond hout, doek, papier, karton. Of hij bracht afbeeldingen aan op de muren en op de vloer: zo schilderde hij bijvoorbeeld op de muren van het café van zaal Familia (Hiembeiks Kotteer) in Neder-Over-Heembeek.
Iedereen welkom in zaal De Kring (Romeinsesteenweg 55, 1800 Koningslo-Vilvoorde) op zaterdag 25 januari van 15u tot 21u en zondag 26 januari van 11u tot 18u. Inkom gratis.
Op zaterdag 25 januari om 19u is er ook een nieuwjaarsreceptie. Van harte Welkom.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Zaal De Kring
Romeinsesteenweg 55 (Koningslo)
1800 Vilvoorde

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 25 januari 2020 tot 26 januari 2020
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Contact 0497 43 83 26