U bent hier:

Tentoonstelling Kazerne Dossin

+1 punt

Tentoonstelling Erfgoed

Kazerne Dossin toont je de Belgische bladzijde van de Holocaust. Verhalen, getuigenissen en foto's leiden je door de jaren '40 en tonen de discriminatie en later deportatie van duizenden Joden en Zigeuners. Op deze krachtige plaats van herinnering, vlakbij en in het vroegere verzamelkamp, sta je stil bij mensenrechtenschendingen vroeger en nu. Een absolute must see.
Kazerne Dossin: Memoriaal, Museum en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten vertelt je het verhaal van de Holocaust in België. Tussen 1942 en 1944 deporteerden de nazi's bijna 26.000 Joden en zigeuners naar de vernietigingscentra Auschwitz-Birkenau. Allemaal werden ze verzameld in Kazerne Dossin: een kazerne aan de rand van Mechelen.

Vandaag huisvest de kazerne een ingetogen en sereen memoriaal. Aan de overkant staat het nieuwe museumgebouw van toparchitect bOb Van Reeth. In de permanente tentoonstelling kijk en luister je naar de verhalen, documenten en foto's die de stille getuigen vormen van wat er hier gebeurde. Een indrukwekkende portrettenmuur met daarop de foto's van de gedeporteerden vormt de ruggengraat van het museum. Een museumbezoek dat je niet snel zal vergeten.

Info

Waar Kazerne Dossin
Goswin de Stassartstraat 153
2800 Mechelen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Maandag - dinsdag van9:00tot17:00
  • Donderdag - vrijdag van9:00tot17:00
  • Zaterdag - zondag van9:30tot17:00
Prijs
Basisprijs: € 10; Groepen (min. 15 personen): € 8; Jongeren (< 21): € 4; Kinderen (< 10): € 0

€ 10,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: € 2,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kazerne Dossin
Contact info@kazernedossin.eu
015 29 06 60
Links
Trefwoorden migratie, tweede wereldoorlog, mensenrechten, wijk__centrum, 20161206, Myriapolis, mensenrecht, museumpassmusees, museumpas, jongerentip

Heb je al een Museumpas?

Met je museumpas bezoek je deze expo gratis of met een fikse korting.

Ontdek 'm hier!

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS